Τα δέκα ωραιότερα πάρκα στον κόσμο παρουσιάζει ο τουριστικός οδηγός Lonely Planet. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πρώτο στον κατάλογο είναι το Central Park της Νέας Υόρκης και ακολουθούν το St. James’s Park του Λονδίνου και οι Κήποι του Λουξεμβούργου στο Παρίσι.

Ads

Τέταρτο είναι το πάρκο Park Güell της Βαρκελώνης, σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. Περιέχει δημιουργήματα του Gaudí όπως σιντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης. Πίσω από την βασική είσοδο υπάρχει ένα τεράστιο φυσικό μπαλκόνι, με θέα σχεδόν όλη την πόλη της Βαρκελώνης..

Πέμπτο είναι το National Sculpture Garden της Ουάσιγκτον, όπου στη διάρκεια μίας βόλτας μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει έργα των Roy Lichtenstein, Louise Bourgeois και Claes Oldeburg.

Ακολουθούν το Bukit Timah Nature Reserve της Σινγκαπούρης, το Volkspark Friedrichshain στο Βερολίνο και το Parco Savello στη Ρώμη.

Ads

Την ένατη θέση καταλαμβάνει το Beihai Park με την τεράστια λίμνη στο κέντρο του στο Πεκίνο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν καλλιγράφους να δουλεύουν μόνο με νερό και πινέλα.

Στη δέκατη και τελευταία θέση βρίσκετε το Bondi Beach στο Σίδνεϊ, το οποίο μπορεί να μην καλύπτει ακριβώς τις προδιαγραφές ενός πάρκου αλλά αποζημιώνει τους επισκέπτες χάριν στα ατελείωτα χιλιόμετρα της αυστραλιανής άμμου.