Σε «οδό Βαγγέλη Γιακουμάκη» μετονομάστηκε ο δρόμος στον οποίο πέθανε ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων το 2015.

Ads

Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και προχώρησε στην μετονομασία του δρόμου. «Η υπόθεση με τον αδικοχαμένο Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το Πανελλήνιο λόγω του τραγικού θανάτου του και γιατί έφερε στο φως στο πρόβλημα της κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών που συχνά αποσιωπώνται», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

«Ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και κατέληξε: «Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή».

Το 20χρονο θύμα bullying εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και το πτώμα του βρέθηκε στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους με τραύματα από μαχαίρι.

Ads

Μαρτυρίες και στοιχεία που αναδύθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας έδειξαν πως ο φοιτητής υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τη μνήμη του

Η Δημοτική αρχή υλοποιώντας απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου έδωσε το όνομα του 20χρονου από την Κρήτη σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη στον δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από οχτώ χρόνια.

Η υπόθεση με τον αδικοχαμένο Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το Πανελλήνιο λόγω του τραγικού θανάτου του και γιατί έφερε στο φώς στο πρόβλημα της κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών που συχνά αποσιωπούνται.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου τόνισε ότι “ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας , και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό …” Και κατέληξε: “Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή”.