Μέχρι και η αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τη μίσθωση θέσεων για ομπρέλες, θαλάσσια σπορ και καντίνες, σε παραλίες που δεν ανήκουν στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ).

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα «χτυπήματα» που έγιναν σε παραλίες – φιλέτα από εταιρείες, που ανέβασαν το τίμημα πολύ πάνω από την τιμή εκκίνησης, οδήγησαν τους επί πολλά έτη δραστηριοποιούμενους μικροεπαγγελματίες, σε έντονες διαμαρτυρίες εντός της αίθουσας, ενώ το μεσημέρι, τα μέλη της Κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται ομπρέλες στην κεντρική παραλία της Ρόδου, μέχρι τις Κάτω Πέτρες και στο ξενοδοχείο Sunwing προχώρησαν σε αποκλεισμό του ενός ρεύματος της λεωφόρου Ελευθερίας μεταξύ του δημαρχείου και του μεγάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Σήμερα χάσαμε δύο πόστα στο ξενοδοχείο Sunwing, που σημαίνει ότι 6 οικογένειες έμειναν χωρίς δουλειά, από εταιρείες που ανέβασαν το ενοίκιο 5-6 φορές πάνω. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε τέτοια ποσά» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η Αναστασία Μακεντούδη, γραμματέας της κοινοπραξίας. Και συνέχισε: «Ουσιαστικά πήραμε μια γεύση του τι θα γίνει στον διαγωνισμό για την κεντρική παραλία της Ρόδου, που θα διενεργηθεί μάλλον στο τέλος του μήνα. Ήρθαμε εδώ να δηλώσουμε ότι δεν μπορεί όλες οι παραλίες να δοθούν σε εταιρείες και να δούμε ποιοι θα μας στηρίξουν και ποιοι όχι».

«Αυτό που γίνεται σήμερα δεν αφορά μόνο τους ομπρελάδες, αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Σε λίγο οι ροδίτες δεν θα μπορούν να πλησιάσουν την κεντρική παραλία αν δεν πληρώσουν, όπως ήδη γίνεται με άλλες», δήλωσαν μέλη της κοινοπραξίας.

Η διαμαρτυρία συνεχιζόταν μέχρι αργά το μεσημέρι, ενώ στο δημαρχείο συνεχιζόταν ο διαγωνισμός για τις παραλίες του Δημοσίου.

Ads

*Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ