Ο κ. Παπαδημούλης, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα, κατηγόρησε σήμερα τον κ. Αλαβάνο ότι αφού απείχε επιδεικτικά, στη συνέχεια προσπάθησε, «περίπου εκβιαστικά, να επιβάλει την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια της Αττικής με την θεωρία ή εγώ ή το χάος, ή εγώ ή η διάσπαση, εκβιάζοντας και επιταχύνοντας μια κρίση που σοβεί εδώ κι ενάμιση χρόνο».

Ads

Αναγνώρισε ακόμη ότι στα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές στοχεύσεις που φορτίζουν υπαρκτές πολιτικές διαφορές καθιστώντας αδύνατη την εξεύρεση συνθετικών λύσεων. Όπως υποστήριξε, ωστόσο, «από την στιγμή που ο Αλέκος ο Αλαβάνος μετάνιωσε για την επιλογή του να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή και να προτείνει ως διάδοχο του στον κόμμα του Συνασπισμού τον Αλέξη Τσίπρα, κι αποφάσισε να επανέλθει και μάλιστα εναντίον του Συνασπισμού, όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου».

Είναι θεμιτό, πρόσθεσε, να μετανιώνει, αλλά το λογικό –όπως είπε- θα ήταν να έρθει στο κόμμα του και να διεκδικήσει και πάλι, με μια πολιτική πλατφόρμα την ηγεσία του κόμματος.

«Αντί γι’ αυτό επέλεξε μια πολιτική μετωπικής αντιπαράθεσης, με τον πρώην κόμμα του, με τον διάδοχο που ο ίδιος, όχι απλώς πρότεινε, περίπου επέβαλε, και προσπάθησε με έναν εκβιαστικό τρόπο να επιβάλει αυτήν την επιστροφή του», σημείωσε.

Ads

Ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι εκ των πραγμάτων η εικόνα μιας «οιωνοί τριχοτόμησης» είναι αρνητική και δυσαρεστεί τον κόσμο, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου, τόνισε ότι μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερο εύρος πολιτικής συσπείρωσης και καλύτερες εκλογικές επιδόσεις.

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις προσωπικές επιθέσεις του σ. Δημήτρη Παπαδημούλη στο σ. Αλέκο Αλαβάνο τις τελευταίες δύο μέρες στο όνομα της ενότητας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στο σ. Παπαδημούλη ότι για χάρη του ο ΣΥΝ διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2004, τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Οπότε το λιγότερο που έχουμε να πούμε είναι ότι : «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» σχολιάζει η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση.