Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου καταθέτει ο 50χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης στον νομό Λασιθίου.

Ads

Όπως δήλωσε στέλεχος της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, οι απαγωγείς πείστηκαν να παραδώσουν τον καθηγητή. Οπως μάλιστα έγινε γνωστό, ο ένας εξ αυτών είναι ο αδερφός της Αγγελικής Σταυρουλάκη, φοιτήτριας από την Ασή Γωνιά Χανίων, η οποία εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2010.

Από τη στιγμή της εξαφάνισης του καθηγητή, μέλη του ευρύτερου περιβάλλοντος και της οικογένειας Σταυρουλάκη κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς ο καθηγητής και η φοιτήτρια γνωρίζονταν. Ο μόνος ο οποίος δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί από την αστυνομία, ήταν ο αδερφός της κοπέλας, γεγονός που συνδέθηκε με την εξαφάνιση του 50χρονου άνδρα.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και διαπραγματεύσεις, αξιωματικοί της Αστυνομίας έπεισαν την οικογένεια της φοιτήτριας να βοηθήσει, ώστε να εμφανιστεί ο αδερφός της και να δώσει στοιχεία για την υπόθεση.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αδερφός της φοιτήτριας κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, ενώ με τη σχηματισθείσα δικογραφία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Σε ερώτηση του πρακτορείου για το αν υπάρχει περίπτωση η υπόθεση να κλείσει χωρίς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, μιας και παραμένει ανοιχτό το θέμα της εξαφάνισης της 20χρονης φοιτήτριας, ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ απέκλεισε το ενδεχόμενο. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να αφορά την εξαφάνισή της.