Εκπρόσωποι της κουρδικής κοινότητας στη Γαλλία συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Παρισιού για μία διαδήλωση ζητώντας απαντήσεις για τη δολοφονία τριών Κούρδων στη γαλλική πρωτεύουσα που εξέθεσε την αδυναμία της τοπικής κουρδικής κοινότητας, όπως υποστηρίζουν οι Κούρδοι.

Ads

Ένας ένοπλος έκανε τις δολοφονικές επιθέσεις σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε μία κοντινή καφετέρια στο πολυσύχναστο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα 69χρονο άντρα, για τον οποίο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι είχε πρόσφατα αφεθεί ελεύθερος από ένα κέντρο κράτησης, ενώ ανέμενε να δικαστεί για μία επίθεση με σπαθί κατά ενός κέντρου μεταναστών πριν από ένα χρόνο στο Παρίσι.

Μάλιστα, κατά την σύλληψή του, όπως έγινε γνωστό, είπε σε έναν αστυνομικό πως προέβη στην επίθεση επειδή είναι «ρατσιστής». 

Ads

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, συνελήφθη με «ένα βαλιτσάκι» που περιείχε «δύο ή τρεις γεμάτους γεμιστήρες, ένα κουτί με σφαίρες διαμετρήματος 45 με τουλάχιστον 25 σφαίρες στο εσωτερικό του», διευκρίνισε αυτή η πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Journal du Dimanche.