Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να τα βάλει με τον « εθνικό συκοφάντη» , αλλά δεν διέψευσε το δημοσίευμα του Documento με τον κατάλογο των παρακολουθήσεων: « Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική δικαιοσύνη, παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος.», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
 
Η πρώτη φορά ήταν μετά τις αποκαλύψεις των Νέων του προηγούμενου Σαββάτου, για την παρακολούθηση δύο υπουργών από «κυβερνητικό κέντρο» ( φωτογραφίζοντας τον Γ.Δημητριάδη). Ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε και σε αυτή την περίπτωση να αναφερθεί σε έλλειψη ντοκουμέντων μιλώντας  για «ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα».
 
Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις – «βόμβα»: Υπουργοί, πολιτικοί αντίπαλοι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι στη λίστα παρακολουθήσεων
 
Οι «κουτσοδιαψεύσεις » μιας κυβέρνησης που σε άλλες περιπτώσεις διακρινόταν για το ανεξέλεγκτο, αλαζονικό τουπέ της δεν είναι τυχαίες. Η κυβέρνηση φοβάται ότι κάποια στόματα έχουν ανοίξει και υπάρχουν ντοκουμέντα που δεν μπορούν να διαψευστούν.
 
Φοβάται επίσης ότι μπορεί να μιλήσουν και οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο επιχειρηματίες για να ελαφρύνουν τη θέση τους, καθώς στο παιχνίδι μπορεί να μπει η Europol: αν τους καλέσει για ανάκριση, δεν θα μπορούν να κρυφτούν όπως έκαναν με την Pega του Ευρωκοινοβουλίου ή την Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής (από την οποία τους έκρυψε η κυβερνητική πλειοψηφία).
 
Φυσικά οι εμπλεκόμενοι με το predator επιχειρηματίες γνωρίζουν όλο το παρασκήνιο και διαθέτουν υλικό από τις υποκλοπές. Σύμφωνα μάλιστα με τα χθεσινά Νέα (Γ.Παπαχρήστος) οι Γ.Λαβράνος και Φ. Μπίτζιος διαμηνύουν ότι κρατάνε «ατού » στα χέρια τους.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε και χθες ότι «το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης», το οποίο είναι « τεχνικά» σωστό:  άλλωστε η ίδια  η intellexa διαφήμιζε ότι «η εταιρεία  δεν πουλά τον κωδικό του προγράμματος αλλά ενοικιάζει το λογισμικό περιορίζοντας τον αριθμό των πιθανών στόχων (απαιτώντας έξτρα πληρωμές κάθε φορά που ο στόχος εντοπίζεται και προσεγγίζεται) για να κερδίσετε περισσότερα».
 
Η κυβέρνηση πλήρωνε το «ενοίκιο»  με συμβάσεις προς τους ιδιώτες για  άλλου είδους υπηρεσίες, όπως τις προμήθειες της ΕΛΑΣ, ενώ παραμένει άγνωστο αν το ΚΕΥΤΑΚ, η νεότευκτη αυτόνομη υπηρεσία της ΕΥΠ έχει υπογράψει συμβάσεις με την intellexa και τις συνεργαζόμενες εταιρίες του κ.Λαβράνου και τι είδους, καθώς οι δαπάνες της δεν αναρτώνται στη ∆ιαύγεια και είναι πλήρως αδιαφανείς.
 
Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και το predator ήταν συντονισμένες και εδώ οι περιπτώσεις Ανδρουλάκη- Κουκάκη είναι χαρακτηριστικές:  όταν ο Κουκάκης υποψιάζεται ότι παρακολουθείται και ζητάει να το μάθει η κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο που υποχρέωνε την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να τον ενημερώσει. Η ΕΥΠ σταματάει την παρακολούθηση που, την οποία αναλαμβάνει το predator. Υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο που συντονίζει τις παρακολουθήσεις και αυτό -τουλάχιστον μέχρι την εποχή Δημητριάδη- ήταν το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στο ρεπορτάζ του Documento που κυκλοφορεί σήμερα γίνεται ακριβώς λόγος για « ενιαίο σύστημα υποκλοπών ΕΥΠ-Predator ».. To ίδιο σύστημα είχε περιγράψει η πηγή του Tvxs στο ρεπορτάζ του Αυγούστου που προκάλεσε το εξώδικο του κ.Μπίτζιου προς το Tvxs και εμένα που το υπέγραφα: γίνεται «από την ΕΥΠ-άρση απορρήτου για 2-3 μήνες,  για να αποκαλυφθούν και άλλα άτομα ενδιαφέροντος που μιλούσαν με τον αρχικό στόχο. Στη συνέχεια παρακολούθηση των νέων στόχων από την ΕΥΠ(εξού και η αύξηση των νομότυπων παρακολουθήσεων κάθε χρόνο)  και μετά παγίδευση από το  predator όσων η ΕΥΠ βρίσκει ότι έχουν ενδιαφέρον».
 
Διαβάστε επίσης: Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;
 
Στον κατάλογο-βόμβα του Documento δεν αποσαφηνίζεται αν τα 34 άτομα που περιέχει είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ή είχαν σταλεί σε αυτά λινκ- δολώματα από το predator και πόσοι από τους στόχους «τσίμπησαν». Το ερώτημα, σε κάθε περίπτωση είναι που βρίσκεται το κέντρο επεξεργασίας των πληροφοριών που υποκλέπτονται και τα οποία στην περίπτωση του predator είναι ιδιαίτερα «πλούσιες», καθώς το κακόβουλο λογισμικό υποκλέπτει όλα τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων, από τα SMS μέχρι τις φωτογραφίες και τα βίντεο.
 
Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα εργοστάσιο παρακολουθήσεων που δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες. Mόνο η ΕΥΠ διαθέτει το αναγκαίο αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό για την αξιοποίηση ενός τόσο μεγάλου όγκου δεδομένων, σε καθημερινή βάση. «Η έδρα του δικτύου παρακολούθησης πρέπει να είναι στην Αγ.Παρασκευή, διότι το σχέδιο μετεγκατάστασης εκεί της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου ξαφνικά αναβλήθηκε για δύο χρόνια», μου είχε πηγή από την ΕΥΠ.

 
Αυτόν τον χώρο, όπου εδρεύει το ανεξέλεγκτο ΚΕΥΤΑΚ, η « βαθιά ΕΥΠ »,  επισκέπτονταν συχνά υπάλληλοι της εταιρείας του Ι.Λαβράνου, επιστήθιου φίλου του ανιψιού Δημητριάδη και πραγματικού αφεντικού της Krikel, όπως είχε αποκαλύψει το Tvxs
 
Διαβάστε επίσης: Ο Γ. Λαβράνος πίσω από την KRIKEL – Πώς επιχειρήθηκε η εξαπάτηση της Βουλής [Aποκαλυπτικά ντοκουμέντα]
 
Μάλιστα κύκλοι της εταιρείας, μιλώντας στο Βήμα, δεν είχαν διαψεύσει την πληροφορία, αλλά δηλώνουν ότι το έκαναν για καλό σκοπό: «Βοηθούμε αφιλοκερδώς στην εγκατάσταση fire walls και άλλων συστημάτων προστασίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
 
Στο χώρο δηλαδή που δεν έχει περάσει απέξω ούτε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μπαινόβγαιναν υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρείας της οποίας τα αφεντικά έχουν « ατού » στα χέρια τους. Ποιος θα ήθελε μετά από όλα αυτά να είναι στη θέση του κ. Μητσοτάκη;