Στα Δωδεκάνησα κατευθύνεται η κακοκαιρία, την ώρα που η Κρήτη εξακολουθεί να μετρά της πληγές της. Ένας 50χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ αγνοείται μια γυναίκα, η οποία ήταν συνοδηγός στο όχημα.

Ads

Ειδικότερα, ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης: Εικόνες αποκάλυψης από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Συνολικά, η κακοκαιρία έπληξε σοβαρά το νησί, όπου αναμένεται τη Κυριακή να φτάσει και κυβερνητικό κλιμάκιο. Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ή κατέφυγαν σε πατάρια για να γλιτώσουν από τα νερά.

Ads

Πλέον η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, με μηνύματα του 112 να έχουν σταλεί σε Ρόδο, Χάλκη, Καστελόριζο, Κάρπαθο και Κάσο.

Τι λέει ο σύζυγος της αγνοούμενης

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο σύζυγός της, η γυναίκα του βρισκόταν στο ίδιο όχημα που εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα. «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης που μίλησε στο neakriti.gr.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα, η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο».

Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Νωρίτερα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποίησε ότι θα έχουμε πολύ ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «με το βαρομετρικό χαμηλό να συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη δυναμική και να κινείται πλέον προς τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα».

Στη συνέχεια στην ανάρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ ισχυρές βροχές – καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη με τα φαινόμενα βαθμιαία μέσα στην ημέρα να επεκτείνονται προς την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Χρειάζεται προσοχή σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και αύριο πρωί προς μεσημέρι.

Να τονίσουμε τέλος ότι η θέση αυτή του βαρομετρικού χαμηλού, δηλαδή προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά πίεσης (έντονη βαροβαθμίδα) που με τη σειρά της θα ενισχύσει τους βοριάδες στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά οι οποίοι θα φτάσουν σε εντάσεις τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ, ίσως τοπικά και παραπάνω).

Ακολουθούν χάρτες σύμφωνα και με την τελευταία ανανέωση του προγνωστικού μας μοντέλου που πήραμε πριν από λίγο.

Καλημέρα σε όλες και όλους!».

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Φωτογραφίες από την κακοκαιρία στην Κρήτη (Eurokinissi)

image

image

image

image