Την επιχειρηματολογία των καταδικασμένων χρυσαυγιτών χρησιμοποίησε η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, για να υποστηρίξει την πρόρτασή της για αναστολή της έκτισης της ποινής όλων τους, πλην του Ρουπακιά.

Ads

Έτσι, μεταξύ των αιτιάσεων που παρουσιάστηκαν από τον εισαγγελέα πως «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι είναι πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Τα μητρώα είναι λευκά, πλην του Μιχαλολιάκου, ο οποίος σε ηλικία 22 ετών καταδικάστηκε σε ποινή κάτω του ενός έτους, τον Αλεξόπουλο και Μίχο, για τους οποίους υπάρχουν καταδίκες ήσσονος κοινωνικής απαξίας» ενώ πρόσθεσε ότι «οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη, κάποιοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως».

Τέλος, υπογράμμισε πως «δεν διέπραξαν άλλες αξιόποινες πράξεις παρόμοιες με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκαν. Αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία, η εφημερίδα και απαγορεύτηκε ο πολιτικός της λόγος, δεν υπάρχει κίνδυνος να διαπράξουν νέα αδικήματα» καταλήγοντας: «επομένως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις εφαρμογής να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα».

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2012, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φαίνεται να είχε διαφορετική «άποψη» για το κομμάτι της φυγής. «Ας το πάρουν χαμπάρι. Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν», έλεγε σε ομιλία του στη Νίκαια.

Ads