Ψιθύρους, κριτική αλλά και εσωκομματικές έριδες φαίνεται ότι προκαλεί η ανακαίνιση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση στο γραφείο που διατηρεί στο κτίριο που «βλέπει» στην Πλατεία Συντάγματος.

Ads

Δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» κάνει λόγο για το πρώτο «αναπτυξιακό» έργο του αρμόδιου αν. υπουργού που επιδόθηκε σε «επενδύσεις» με πολύ χλιδάτο εξοπλισμό όπως λουξ μπανιέρες, διπλά στρώματα, νιπτήρες κλπ. στους βοηθητικούς χώρους του γραφείου του.  

Η ριζική ανανέωση όμως προκαλεί σχόλια γενικά στο κτίριο που στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Και αυτό γιατί, όπως λέγεται, το γραφείο του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, που πρόσφατα αποψιλώθηκε από τις αρμοδιότητές του, δεν έχει ανακαινιστεί. 

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση καθώς ο υπουργός που στεγάζεται στον 7ο όροφο της οδού Νίκης, παρέλαβε το γραφείο του και τους υπόλοιπους χώρους όπως αίθουσες αναμονής, αίθουσες συσκέψεων κλπ σε καλή κατάσταση από άποψη επίπλωσης και εξοπλισμού. Όχι βέβαια «λουξ» αλλά ικανοποιητική.

Ads

Σε αντίθεση με το γραφείο του αν. υπουργού, στον 5ο όροφο, που δεν είχε ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά πέρασε στο άλλο άκρο, όπως σχολιάζεται. Οι σχέσεις βέβαια των δύο ανδρών, είναι το πολιτικό ζήτημα που απασχολεί το κτίριο, στο περιθώριο των… ανακαινίσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα δύο γραφεία, παρεμβάλλεται αυτό του «τσάρου της οικονομίας» Χρήστου Σταϊκούρα, στον 6ο όροφο, παρότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.