Πέντε αγώνες είχε η 3η αγωνιστική της Α΄Εθνικής (αυτό το Super League μας μάρανε) το Σ/Κ, με ενδιαφέροντες αγώνες και ανατροπές.

Ads

Έχοντας ως εκκρεμότητα το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό (σήμερα 19:30) και βεβαίως περιμένοντας από την επόμενη την είσοδο στην διοργάνωση του Απόλλωνα Σμύρνης που έχει πάρει «αέρα» τριών εβδομάδων για να προετοιμαστεί, πάλι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που δύσκολα θα αλλάξουν στην πορεία, κάποια άλλα που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και τα γνωστά δυσάρεστα που δυστυχώς παραμένουν και εμποδίζουν την συνολική αναβάθμιση του «προϊόντος».

Τι φαίνεται ότι θα συνεχιστεί ως το τέλος, όσο παράτολμο κι αν είναι να γίνονται εκτιμήσεις τόσο νωρίς.

Ads
  • Ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ, αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο, έχει την «τεχνογνωσία» να νικάει εύκολα ή δύσκολα, αποφεύγοντας τις παγίδες με μικρομεσαίες ομάδες κάνοντας φρεσκάροντας την ομάδα με ροτέισον και ισορροπώντας ανάμεσα σε εγχώριες και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
  • Ο ΠΑΟΚ πληρώνει την υπερπροσπάθεια που καταβάλει για την ιστορική πρόκληση της συμμετοχής του στους ομίλους του Champions League, έχοντας ήδη «πετάξει» 4 βαθμούς σε μόλις 3 αγωνιστικές και μάλιστα με αντιπάλους που θεωρητικά εύκολα ή δύσκολα θα έπρεπε να νικήσει. Οι ισοπαλίες στην Τούμπα με τον Ατρόμητο και στον Βόλο σίγουρα θα του στοιχήσουν στην συνέχεια, όπως επίσης το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Βέβαια αν καταφέρει και μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ουδείς θα θυμάται αυτές τις απώλειες.
  • Η ΑΕΚ με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κερδίζει χρόνο για την βελτίωση που προσδοκούν διοίκηση και φίλαθλοι, δεν έχει κι αυτή ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και κυρίως μπορεί να επικεντρωθεί στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ. Τυχόν πρόκριση της Ένωσης στους ομίλους του Europa League θα ήταν ότι χρειάζεται αυτή την περίοδο, για οικονομικούς  λόγους, θα έφερνε ηρεμία και ενθουσιασμό στον κόσμο της και θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω καταξίωση κυρίως εκτός συνόρων.

Το επόμενο γκρουπ ομάδων που θα συναγωνιστούν για τις θέσεις 4-7 μοιάζει να μην αλλάζει σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή ΠΑΟ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ και Ατρόμητος, αν και θα ήταν ωραίο να έχουμε εκπλήξεις από άλλες ομάδες, θα έδινε άλλο ενδιαφέρον και φρέσκο οξυγόνο στο πρωτάθλημα μας.

Στα αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα (2-2 εκτός με ΑΡΗ) μετά την επάνοδο του στην μεγάλη κατηγορία, με δείγμα θετικό αγωνιστικά και βαθμολογικά. Αυτές οι δύο ομάδες μαζί με τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, χάρισαν τα πιο συναρπαστικά ματς της αγωνιστικής.

Είναι πλέον εμφανές ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο η απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα, γιατί για παράδειγμα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αν ήταν γεμάτο με οπαδούς, όταν ο ΑΡΗΣ ανέτρεψε το 0-2 σε 2-2 στο 67΄, συνεπώς ο αγώνας είχε ακόμα 25 λεπτά και η πίεση από τις κερκίδες θα ήταν αφόρητη. Η συζήτηση για επιστροφή του 30% είναι κάτι που αφ’ ενός δεν έχει ακόμα καταλήξει, αφ’ ετέρου δεν συνιστά κανονικότητα και συνθήκες καυτής έδρας.

Τέλος είναι θλιβερό παρακολουθώντας ή έστω διαβάζοντας τις συνθέσεις των ομάδων και τις αλλαγές κατά την διάρκεια των αγώνων, να βλέπεις ότι το 70-80% των ποδοσφαιριστών που παίζουν είναι ξένοι και οι Έλληνες είδος σε εξαφάνιση. Μεγάλη πληγή και παθογένεια του ποδοσφαίρου μας, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι όλοι οι αλλοδαποί παίκτες είναι καλύτεροι από τους δικούς μας (κάποιοι είναι πραγματικά εξαιρετικοί και αναβαθμίζουν με την παρουσία τους το πρωτάθλημα μας).

Μπορεί να είμαστε στο απόγειο της παγκοσμιοποίησης  και στον επαγγελματικό αθλητισμό, ωστόσο οι λόγοι που στις ομάδες μας η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είναι ξένοι, οι περισσότεροι αμφιβόλου ποιότητας, άπτονται της αντίληψης και νοοτροπίας των παραγόντων αλλά και διαφόρων προπονητών που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα αποτελέσματα και όχι η δημιουργία με δουλειά, εμπιστοσύνη και πρόοδο των νέων ταλέντων.

Πολλοί που κινούνται στον χώρο λένε, πως αν γίνει κανονική και σε βάθος έρευνα για τις συμφωνίες και τα συμβόλαια παικτών, το πιθανότερο είναι να βρεθούμε μπροστά σε νέο σκάνδαλο.

Οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής

Βόλος-ΠΑΟΚ 0-0

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα και όλα τα γκολ

ΑΡΗΣ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα και όλα τα γκολ

ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-2

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα και όλα τα γκολ

ΑΕΚ-Λαμία 3-0

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα και όλα τα γκολ

Η 3η αγωνιστική

image

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη αγωνιστική

image