Τον ισχυρισμό του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα από το Ωνάσειο διαψεύδει με ανακοίνωση του το νοσοκομείο αναφέροντας πως «Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες» και προσθέτει ότι «στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης».

Ads

Ο Όθων Παπαδόπουλος,νωρίτερα, μιλώντας στο STAR ανέφερε πως επικοινώνησε με νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, η οποία σημείωσε ότι το γεγονός είναι καταγεγραμμένο και πως πρόκειται να κάνει σχετική κατάθεση στις αρχές.

Στην συνέχεια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η νοσοκόμα είπε ότι μέσα στη ΜΕΘ του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την ανάγκη της θεραπείας και της φροντίδας της Τζωρτζίνας και θέτει προκαταβολικά σε αμφιβολία την τοξικολογική εξέταση. Σύντομα θα υπάρξει κατάθεση».

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της 33χρονης έκανε έκκληση να μιλήσουν γιατροί και νοσηλευτές, που ενδέχεται να γνωρίζουν κάτι.

Η διάψευση και η ανακοίνωση του νοσκομείου «Ωνάσειο»

Ads

Όπως προαναφέρθηκε ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, φαίνεται να καταρρέει καθώς η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 στο Ωνάσειο και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή και όπως εξήγησε στο MEGA η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής.

Επιπλέον, τόνισε πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση.

«Τα φάρμακα που έχουμε στα βαλιτσάκια ή στα καροτσάκια επείγουσας ανάνηψης δεν περιλαμβάνουν κεταμίνη», ξεκαθάρισε η κ. Σαρδέλη, η οποίο συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο οι γιατροί της εντατικής που έκαναν την ανάνηψη πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα να της έδωσαν από λάθος κεταμίνη.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση εξέδωσε και το νοσοκομείο Ωνάσειο στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες», ενώ προσθέτει ότι «στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».