Ο απεσταλμένος του Tvxs.gr στην Ουκρανία Spyros Hound βρέθηκε στις περιοχές όπου δόθηκε η «μητέρα όλων των μαχών», όπως την περιγράφει, στη διαδρομή που ενώνει τις περιοχές Vankiv – Termakhivka – Krasyatychi – Vovchkiv.

Ads

Εκεί είχαν παραταχθεί για αρκετό καιρό ρωσικά στρατεύματα, το μήκος των οποίων άγγιζε τα 64 χιλιόμετρα, έτσι ώστε να επιτεθούν από τα βόρεια και να περικυκλώσουν το Κίεβο.

Όταν όμως χωρίστηκαν σε ομάδες, υπήρξαν σκληρές επιθέσεις από τους Ουκρανούς, με αποτέλεσμα να δεχθούν ισχυρό πλήγμα και να αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

Καμένη γη, συντρίμμια στην άσφαλτο, κατεστραμμένα σπίτια, κτίρια, πλατείες και λεηλατημένα μαγαζιά μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

Ads

Ακολουθεί η περιγραφή του:

Στην διαδρομή που ενώνει τις περιοχές Vankiv – Termakhivka – Krasyatychi – Vovchkiv δόθηκε η μέχρι τώρα «μητέρα όλων των μαχών» στον πόλεμο της Ουκρανίας με την Ρωσία, καθώς είχαν παραταχθεί για αρκετό καιρό τα Ρωσικά άρματα μάχης που θα επιτίθονταν από τα Βόρεια με σκοπό την περικύκλωση του
Κιέβου.

Το μήκος του κομβόι μέχρι τη στιγμή που έσπασε σε τρεις μικρότερες ομάδες, άγγιζε τα 64 χιλιόμετρα. Όταν τελικά χωρίστηκαν για να μπορέσουν να προχωρήσουν από διαφορετικές κατευθύνσεις δέχθηκαν πολύ σκληρές επιθέσεις από αέρος με την χρήση drones, από το έδαφος με τη χρήση αντιαρματικών ρουκετών και αρμάτων, με τις δυνάμεις των Ουκρανών να σημειώνουν τεράστια επιτυχία εναντίον των τριών κομβόι που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος τους και να αναγκάσουν τις εναπομείναντες Ρωσικές δυνάμεις να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Στην διαδρομή συναντήσαμε κατεστραμμένα άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και μεταγωγικά των Ρωσικών και των Ουκρανικών δυνάμεων. Οι Ουκρανικές αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στην απομάκρυνση των κατεστραμμένων αρμάτων με σκοπό την αποκατάσταση της κυκλοφορίας καθώς πρόκειται για μια κομβική διαδρομή που ενώνει το Κίεβο με τις Βόρειες περιοχές της Ουκρανίας. Αρκετά από τα άρματα που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς, επιδιορθώνονται και επανεντάσσονται στις Ουκρανικές δυνάμεις για να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας.

Αρκετά μίλια καμένης γης, συντρίμμια στην άσφαλτο και στα χωράφια, αλλά και πάρα πολύ μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις στα χωριά καθώς και σε κτήρια κατοικιών και κεντρικές πλατείες, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σχολικά και λεηλατημένα μαγαζιά μαρτυρούν το τεράστιο μέγεθος την μάχης που δόθηκε και της καταστροφής που άφησε πίσω της.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image