Αίσθηση προκάλεσε και η αντίδραση του πρώην βουλευτή της ΝΔ και νυν επικεφαλής της «Εθνικής Συμφωνίας», Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για την τοποθέτηση μαχητή του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική βουλή.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Μπογδάνος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ για εμφυλιοπολεμική τοποθέτηση στη Βουλή, αλλά και την παρουσία του στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Τότε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε εμπλέξει έμμεσα και την επίσημη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας να μετριάσει τις αντιδράσεις για την παρουσία του στο Βίτσι. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα», είχε πει στη Βουλή «Σε αυτήν (σημ: την εκδήλωση) παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς επίσης και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, η κ. Αντωνίου».

Σήμερα, μετά την εμφάνιση του μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε: «Πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων για να παρακολουθήσουμε την ομιλία ενός αρχηγού κράτους που δέχεται βάρβαρη εισβολή. Όχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τί λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

Ads

«Πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων για να παρακολουθήσουμε την ομιλία ενός αρχηγού κράτους που δέχεται βάρβαρη εισβολή. Όχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τί λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη».