Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με το φιάσκο των voucher τηλεκατάρτισης των επιστημόνων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.
Βασικό του επιχείρημα ότι οι διαδικασίες αυτές ακολουθούνται από το 2011 στη χώρα, χωρίς να αναφέρει ωστόσο ότι αυτά αφορούσαν άλλου είδους προγράμματα.
Την ίδια στιγμή όμως, ο υπουργός Εργασίας απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε συγκεκριμένες πτυχές της υπόθεσης. Ειδικότερα:
1. Στο γεγονός ότι οι πιστοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια όπως και οι χρεώσεις των εταιρειών αυτών αφορούσαν άλλου είδους σεμινάρια, όχι κατάρτισης επιστημόνων αλλά κατάρτισης ειδικευμένων εργατών όπως ηλεκτροσυγκολλητές. Αφορούσαν προγράμματα σε τάξη παρουσία δασκάλου και με εξετάσεις.
2. Επίσης στο ότι υπήρχε η δυνατότητα από την Ε.Ε. να δοθεί η επιδότηση στους επιστήμονες χωρίς κατάρτιση. Έτσι αντί να πάρουν μόνο 600 ευρώ ο καθένας και να χρεωθεί το κράτος θα μπορούσε το κράτος να είχε γλιτώσει λεφτά και να πάρουν το 800άρι οι επιστήμονες.
3. Τέλος ρωτήθηκε αν χρωστάει μια συγγνώμη, η κυβέρνηση στους επιστήμονες για αυτή τη διαδικασία, καθώς και κατά πόσο θα επιμείνει αυτή στην κατάθεση του προγράμματος για έγκριση στην Κομισιόν, από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο η χώρα μας να βρεθεί υπόλογη για το ζήτημα.
Απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα ο υπουργός Εργασίας απέφυγε να δώσει την παραμικρή απάντηση, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού ότι «συγγνώμη πρέπει να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >