Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Κοζάνης ένα 15χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε από αεροβόλο όπλο που κρατούσε 14χρονος. Η κατάσταση της υγείας της κοπέλας είναι πολύ καλή, δεν δημιουργεί καμία ανησυχία και σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιο Γκανάτσιο, «η διακομιδή της γίνεται γιατί το νοσοκομείο δεν διαθέτει παιδοχειρουργικό τμήμα».

Ads

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου, η 15χρονη επισκέφτηκε το σπίτι ενός φίλου της στην Καισαρειά Κοζάνης.  Για άγνωστους λόγους το αεροβόλο όπλο που κρατούσε ο 14 χρονος εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της κοπέλας στη δεξιά ωμοπλάτη και στην κλείδα, πολύ κοντά στον πνεύμονα.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα διεκομισθεί στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε επεμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 14χρονος συνελήφθη αλλά λόγω της ηλικίας του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ θα σχηματισθεί δικογραφία για το περιστατικό του πυροβολισμού, με την κατηγορία περί όπλων και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ads

Συνελήφθη και η μητέρα του παιδιού, ενώ οι γονείς θα κατηγορηθούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.