Ο Κώστας Μπίγαλης σε δηλώσεις τους σε εκπομπή του OPEN τόνισε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν οι χώροι που θα γινόντουσαν οι συναυλίες σύμφωνα με τα μέτρα, για να γίνουν κανονικά οι συναυλίες. Ο τραγουδιστής επίσης ανέφερε ότι ο κλάδος των καλλιτεχνών έχει πληγεί στην πανδημία και πολλοί καλλιτέχνες έχουν θέματα ακόμη και με την επιβίωση τους. Τέλος, τόνισε ότι οι καλλιτέχνες είναι στοχοποιημένοι.

Ads

Συγκεκριμένα άρχισε την συζήτηση λέγοντας ότι «Είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο από το σίριαλ του κλεισίματος – συνολικά και συλλήβδην – του δικού μας χώρου, του καλλιτεχνικού χωρίς βασικά να γίνει το αυτονόητο. Δηλαδή να ελεγχθούν οι χώροι με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ένα μοτίβο μέτρων βάσει των οποίων θα μπορούσαμε να δουλέψουμε όλοι εμείς που είμαστε ενάμιση χρόνο σε ανεργία και που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και έχουμε συντριβεί.

Κάθε φορά που αυτό το ρημαγμένο, το σε κακό χάλι δημόσιο σύστημα υγείας, μπλοκάρει και ανεβαίνουν τα κρούσματα και δεν έχουν κρεβάτι τα νοσοκομεία… το πρώτο πράγμα που γίνεται τώρα τελευταία είναι να κλείνουμε τον μουσικό χώρο, κατευθείαν με τη μία. Κανένας άλλος χώρος δεν κλείνει, δεν αγγίζεται. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους άλλους χώρους, αλλά εδώ είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να το εξηγήσουμε. Στις 13 Σεπτεμβρίου εμείς είχαμε μοτίβο μετρων για να δουλέψουμε όλο το χειμώνα. Και ρωτάω εγώ τον Πλεύρη και τους λοιμωξιολόγους: ποιος έκανε έλεγχο αν πριν κλείσει όλους τους χώρους της Θεσσαλονίκης εφαρμόζονται τα μέτρα; Δεν είναι δίκαιο αυτό. Κάποιοι εφαρμόζουν τα μέτρα. Βγήκε κλιμάκιο αστυνομίας, ΕΟΔΥ, να ελέγξει τα τα μέτρα που ήδη έχουν θεσπίσει; Τον χώρο το δικό μας κλείνουν μονίμως».

Στην συνέχεια τόνισε ότι είναι άδικο προς τους καλλιτέχνες ότι κλείνουν μόνο οι δικοί τους χώροι, λέγοντας ότι «Επειδή δεν μπορούν να βαρέσουν το γάιδαρο -που λέει ο λαός, γιατί οι άλλοι χώροι έχουν εκπροσώπηση, έχουν κοινωνικό όγκο και πολιτικό κόστος, – βαράνε το σαμάρι, δηλαδή εμάς τους καλλιτέχνες που δεν έχουμε εκπροσώπηση, είμαστε λίγοι και δεν έχουμε πολιτικό κόστος. Θα έπρεπε το Υπουργείο Πολιτισμού και η κυρία Μενδώνη να ασχοληθεί. Αλλά η κα Μενδώνη δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά γιατί πρωταγωνιστεί στην τραγική φάρσα “Μενδώνη απούσα”, για την κ. Μενδώνη πολιτισμός είναι το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο και η Επίδαυρος. Τους άλλους τους μικρούς δεν τους βλέπει είμαστε αόρατοι».

Ads

Αναφορικά με την ακύρωση της συναυλίας του καλλιτέχνη στην πλαζ Αρετσούς, την ώρα που η συναυλία του Γιάννη Πάριου στο Θέατρο Γης έγινε κανονικά, ο Κώστας Μίγαλης είπε: «Εμείς κληθήκαμε να δουλέψουμε με τα δεδομένα του υπουργείου, ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, φυσούσε αέρας, είμαστε με τραπέζια με αποστάσεις, ο κόσμος καθιστός και με μάσκες, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη μας αφήσουν να δουλέψουμε εκείνο το βράδυ. Το Υπουργείο έβγαλε ΦΕΚ και το απαγόρευσε. Αναφορικά με τον Γιάννη Πάριο, ο διοργανωτής το αποφάσισε, επειδή είναι θέατρο και δεν υπάγεται στο φιρμάνι που βγήκε, δεν ξέρω. Μα το θέατρο όμως είχε μουσική εκδήλωση. Αλλά εν πάση περιπτώσει ο διοργανωτής αποφάσισε να το αγνοήσει και να πληρώσει το πρόστιμο, ο δικός μας διοργανωτής δεν πήρε αυτό το ρίσκο».