«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά» τόνισε βαρύγδουπα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του τον περασμένο Ιούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ads

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι «αποδράσεις» του Σαββατοκύριακου.

Από τα «parents Weekend» στη Βοστόνη μέχρι το σκι στο Μέτσοβο, η ξέγνοιαστη ζωή του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σχόλια, αλλά και αμηχανία στα κυβερνητικά ΜΜΕ που επιχειρούν να αναμορφώσουν το προφίλ του πρωθυπουργού, με όρους «celebrity». Η Όλγα Τρέμη, για παράδειγμα, έσπευσε να εμπλουτίσει την ενημέρωσή μας με την «είδηση», ότι ο «χαρούμενος ταξιδιώτης» Κ. Μητσοτάκης περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα σημαντικότερων πολιτικών στον πλανήτη, ενώ τα μεσημεριανάδικα μας πληροφορούν ότι είναι «ωραίος τύπος».

Ο ίδιος μοιάζει απτόητος. Ούτε η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ούτε η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε «καζάνι» που είναι έτοιμο να εκραγεί, ήταν ικανά να χαλάσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεσή του. «Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω» δήλωσε στους δημοσιογράφους του κυβερνητικού ρεπορτάζ παραμονές Χριστουγέννων, πριν ανέβει όντως στο Μέτσοβο, συν γυναιξί και τέκνοις.

Ads

Πλήθος δημοσιευμάτων ανέφεραν πως στο βουνό ο πρωθυπουργός θα πάει για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα, αλλά και για να καταλήξει στο όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Προς το παρόν… κάνει σκι.

image

image