Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη. Για το βράδυ του Σαββάτου, τις εντυπώσεις κλέβει το Ιταλικό Salvo των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα, και το ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες του Ισλαμικού κράτους, «Η επιστροφή: Η ζωή μετά το Ισλαμικό Κράτος».

Ads

Τραγούδα! – ΣΤΑΡ 21.00

Aμερικανική ταινία του Γκαρθ Τζένινγκς.

Ο Μπάστερ Μουν, είναι ένα κοάλα που χρειάζεται επειγόντως μια εμπορική επιτυχία για να περισώσει το σχεδόν χρεοκοπημένο θέατρό του, αποφασίζει να διοργανώσει έναν ανοιχτό σε όλους διαγωνισμό τραγουδιού οπου ακούγονται τραγούδια των The Beatles, Φρανκ Σινάτρα, Στίβι Γουόντερ, Λέοναρντ Κοέν αλλά και Τέιλορ Σουίφτ.

Salvo, Βουλή 23.00

Ιταλική ταινία των Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα, με τους Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σεραγιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο.

Ads

Βραβείο στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών.

Ο Σάλβο είναι ο νεαρός μπράβος ενός μαφιόζου, ο οποίος αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση έναν αντίπαλό του. «Μάρτυρας» της δολοφονίας, όμως, θα γίνει η τυφλή αδελφή του θύματος, στην οποία ο Σάλβο χαρίζει τη ζωή κρύβοντας την αλήθεια από το αφεντικό του.

Η επιστροφή: Η ζωή μετά το Ισλαμικό Κράτος | The Return: Life after ISIS – On line Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία: Alba Sotorra Clua

Το συλλογικό πορτρέτο μιας ομάδας γυναικών από τη Δύση, οι οποίες συντάχθηκαν στα νιάτα τους με το Ισλαμικό Κράτος: οι ίδιες γυναίκες διεκδικούν πλέον το δικαίωμα μιας νέας αρχής στη χώρα τους. Ανάμεσά τους είναι η Σαμίμα Μπέγκουμ, μάλλον η γνωστότερη Βρετανίδα που εντάχθηκε στις τάξεις του ISIS ήδη από τα 15 της, αλλά και η αμερικανίδα Χόντα Μουθάνα, η οποία φέρεται να υποκίνησε άτομα που την ακολουθούσαν στο Twitter να υποστηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος. Στιγματισμένες από τα ΜΜΕ, διηγούνται τώρα για πρώτη φορά τις ιστορίες τους.

Ψωμί και μια κουβέρτα | Bread And A Blanket (2020) – On line Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Tου Δημήτρη Γκρίντζου

Είναι Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1943 και η μικρή πόλη των Καλαβρύτων καίγεται από τον στρατό κατοχής της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός, συγκεντρωμένος σε έναν κοντινό λόφο, αφανίζεται από τα πυρά. Αυτό το έγκλημα πολέμου, μαζί με τη σφαγή της Μεραρχίας Άκουι, θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τρεις άνδρες που έζησαν αυτά τα γεγονότα σε παιδική ηλικία, κλειδωμένοι στο δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων με τα υπόλοιπα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, θυμούνται αυτήν την τραυματική εμπειρία.