Για την κατάθεση αιτήματος για αποκλειστική επιμέλεια της κόρης της Κάρολαϊν από τους γονείς της, βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης.

Ads

Η εισαγγελία Ανηλίκων συνεδριάζει σήμερα ώστε να αποφανθεί το μέλλον του παιδιού. Πάντως, ο κ. Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωση του επεσήμανε πως πληροφορήθηκε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. «Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του».

Όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη όπως πληροφορηθήκαμε».

Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η πλευρά της οικογένειας του 33χρονου πιλότου με το οποίο ζητεί επιμέλεια από κοινού. Μεταξύ άλλων η οικογένεια του Αναγνωστόπουλου προτείνει να μοιραστεί ο χρόνος του παιδιού ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δηλαδή τον μισό χρόνο να ζεί στην Αλόννησο και τον άλλον στην Αθήνα.

Ads

Δίωξη για την κακοποίηση του βρέφους

Πάντως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας αναφέρει πως η Λυδία είναι ξεκάθαρα θύμα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη που δολοφόνησε την μητέρα της και σκότωσε και κρέμασε το σκύλο της. Γι’ αυτό και σε ανάρτησή του στα social media το Δίκτυο θέτει το ερώτημα γιατί δεν του έχει ασκηθεί δίωξη και για την κακοποίηση της Λυδίας;

Όπως υποστηρίζει σε αυτήν, «ο νόμος 3500/2006 για την Ενδοοικογενειακή βία είναι σαφής: “Θύμα είναι και το μέλος, στην οικογένεια του οποίου τελέσθηκε αξιόποινη πράξη, κατά τα άρθρα 299 (Ανθρωποκτονία με πρόθεση) και 311 (Θανατηφόρα βλάβη) του Ποινικού Κώδικα, καθώς και ο ανήλικος κατά την παράγραφο 2, ενώπιον του οποίου τελείται μία από τις αξιόποινες πράξεις της παρούσας”.»

Κατά συνέπεια, συνεχίζει το κείμενο της ανάρτησης, «σε όλες τις γυναικοκτονίες από σύζυγο, σύντροφο (ή και άλλο μέλος της οικογένειας), όλα τα παιδιά (αλλά και τα μέλη της οικογένειας της δολοφονημένης) είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας του ίδιου δράστη. Και, τουλάχιστον για τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε κενό επιμέλειας, είναι ευθύνη της/του Εισαγγελέα να διατάξει την αξιολόγηση της βλάβης που έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την δολοφονία της μητέρας τους και να ασκήσει τις ανάλογες ποινικές διώξεις».