Ακατάλληλο για παιδιά έκρινε το μηχάνημα «χαλί» ο Άρειος Πάγος ήδη από το 2017, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ads

Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο κατέληξε ότι «το μηχάνημα τύπου “χαλί” είναι ακατάλληλο για παιδιά και προορίζεται μόνο για ενηλίκους».

Ο Μ. Δημητρακόπουλος ήταν ένας από τους δικηγόρους που είχαν χειριστεί την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού μιας 9χρονης στη Χαλκίδα, το 2009, στο ίδιο παιχνίδι.

«Η χρησιμοποίηση του ίδιου μηχανήματος και στο θανατηφόρο ατύχημα της 13χρονης στον Αλμυρό συνιστά εγκληματική αμέλεια», προσθέτει ο δικηγόρος, μιλώντας στην Espresso.

Ads

Νέα στοιχεία

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για την υπόθεση του θανάτου της 14χρονης Νίνας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου αλλά για τα κενά και τις παραλείψεις στον τρόπο λειτουργίας και ασφάλειας αυτών των παιχνιδιών. Οι αρχές αναζητούν τα αίτια και τους υπαίτιους της νέας τραγωδίας μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων και ειδικών ασφαλείας αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι αρμόδιοι του δήμου διατείνονται ότι ο φάκελος της επιχείρησης ήταν άρτιος, ωστόσο, είναι άξιο απορίας πώς το αντίγραφο ποινικού μητρώου της ιδιοκτήτριας ήταν λευκό, ενώ είχε εναντίον της καταδικαστική απόφαση για άλλο ατύχημα που προκλήθηκε στο ίδιο περιστρεφόμενο παιχνίδι, πριν από 10 χρόνια στη Χαλκίδα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένα 9χρονο κοριτσάκι. Την ίδια ώρα, ο χειριστής του φονικού παιχνιδιού παραμένει άφαντος.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μαρτυρία του πατέρα της 9χρονης που είχε τραυματιστεί προ δεκαετίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τον τρόπο που έπεσε η κόρη του από το παιχνίδια και κατήγγειλε ότι «υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για την ιδιοκτήτρια και τον χειριστή».

Για το συγκεκριμένο λούνα παρκ υπάρχει μάλιστα ακόμη μια καταγγελία, ενός ανθρώπου που είναι φίλος του ΓΓ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου. Όπως είπε παρουσιάστηκε πρόβλημα στις ζώνες ασφάλειας του παιχνιδιού «καράβι». Η δική του απασφαλίστηκε και αναγκάστηκε να την κρατάει ο ίδιος με το χέρι του.