Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο Περιφερειακού Συνεδρίου, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια από ομάδα ακροδεξιών

Ads

Αναλυτικότερα, το βράδυ, στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μια ομάδα ακροδεξιών συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Με το που ξεκίνησαν τα επεισόδια ο κόσμος που συμμετείχε στην συγκέντρωση, αποχώρησε.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία με προορισμό τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού. Ωστόσο η πορεία σταμάτησε από τις κλούβες που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, περιμετρικά του χώρου που πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συνέδριο.

Κάτοικοι και φορείς της Λέσβου ζήτησαν να βρεθεί άμεσα λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα και επιπλέον να μη γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου στο 24%. 


Ads

Απ’ το πρωί τα καταστήματα έμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ασυνήθιστη εικόνα η πόλη, ενώ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από νωρίς στην περιοχή για να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να προσεγγίσουν το χώρο του συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται πως η πρωθυπουργική επίσκεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην πλατεία Σαπφούς, όπου ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών και προσφύγων.

image

image

image

image

image

image