Μετά την ηχηρή παραίτηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, μόλις έναν μήνα μετά τον διορισμό του, τη θέση ανέλαβε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

Ads

Όμως, ο διορισμός του δεν έχει γίνει θέμα συζήτησης εξαιτίας του βιογραφικού του κ. Πρωτοπαππά, αλλά εξαιτίας όσων ο ίδιος έχει κατά καιρούς υποστηρίξει στα social media.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Πρωτοπαπάς έχει διατελέσει Πρόεδρος του ESOA (EMEA Satellite Operators Association – Ένωση Διαχειριστών Δορυφόρων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής).

Έχει τιμηθεί από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών για τη διεθνή προσφορά του στις τηλεπικοινωνίες, με τον διορισμό του ως μέλος της ειδικής τετραμελούς παγκόσμιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τις τηλεπικοινωνίες έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Κυπριακής Εταιρείας HELLAS SAT Consortium Ltd και της Θυγατρικής HELLAS SAT A.E. που έχει έδρα την Αθήνα.

Ads

Όσον αφορά ωστόσο τα social media, ενδεικτική είναι ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook την 3η Απριλίου 2016, στην οποία ο κ. Πρωτοπαπάς απαθανατίζεται με φόντο το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Στη λεζάντα, με την οποία συνόδευσε τις φωτογραφίες του, γράφει:

«Η Ελλάδα και η Ρωμιοσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες, εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

image

Σε ανάρτησή του δε, την 1η Μαρτίου, ο κ. Πρωτοπαπάς εκφράζει τη θέση τους για τις αμβλώσεις:

«Καλείται αυτές τις ημέρες η Βουλή να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις ως ανθρώπινο δικαίωμα της μητέρας, χωρίς όμως να υπάρχει έστω και ένας συνήγορος για τις υπάρξεις που σκοτώνονται κατά τις αμβλώσεις, αφού αυτές κραυγάζουν σιωπηλά, χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου».  

«Από την άλλη όμως η Πολιτεία δεν έχει να παρουσιάσει, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, ένα Νομοσχέδιο που να παρέχεται απλόχερα οποιαδήποτε βοήθεια στις δυσπραγούσες πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες, για να μπορούν να μεγαλώσουν τα νεογέννητά τους με αξιοπρέπεια».

image

Πέραν των αναρτήσεων στο facebook,  σε κείμενο του στο μπλογκ chproto.blogspot.gr με τίτλο «Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, o Σοφός Άγιος της Τεχνολογίας», ο κ. Πρωτοπαππάς γράφει:

«Κανένας Άγιος μέχρι σήμερα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχει τόση μεγάλη σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία όση ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.  Η σοφία που με τη χάρη του Θεού είχε αποκτήσει ο Άγιος Πορφύριος ήταν μοναδική αλλά και ο τρόπος και τα θαύματα που έκανε όταν ήταν στη ζωή ή μετά το θάνατό του ήταν τόσο σημαντικά που άφηνε εμάς τους “τεχνολόγους αλόγους” όπως σωστά λέει η αγία μας Εκκλησία. Αξίζει να αναφερθεί  ότι ο Άγιος Πορφύριος έζησε σε μια εποχή όπου αναπτυσσόταν με ραγδαίο ρυθμό η τεχνολογία και οι διάφορες άλλες επιστήμες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα σε τέτοιο σημείο που κάποιοι ορθόδοξοι στοχαστές της εποχής του είχαν ξεκινήσει να δαιμονοποιούν και να κακίζουν την τεχνολογική πρόοδο». 

Επιπλέον σημειώνει: «Κατά τα τελευταία 30 χρόνια της επί γης παρουσίας του  Αγίου Πορφυρίου η τεχνολογία έχει κάνει σοβαρά βήματα: Ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, αναπτύχθηκε η ραδιοφωνία και η τηλεόραση, αναπτύχθηκε η ιατρική και η νανοτεχνολογία, προχώρησε η έρευνα για τα στοιχειώδη σωματίδια, ξεκίνησε η ανάπτυξη των υπολογιστών και της μηχανογράφησης, οι σεισμογραφικές έρευνες, η αστρονομία, η τεχνολογία των υλικών κλπ. Ήταν πάρα πολλές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες καταξιωμένοι επιστήμονες επισκέπτονταν τον Άγιο Πορφύριο για να του περιγράψουν και να του ανακοινώσουν με χαρά και ενδόμυχη υπερηφάνεια μια επιστημονική τους ανακάλυψη και να μένουν οι ίδιοι άφωνοι από τις επιστημονικές παρατηρήσεις, συμβουλές και συμπληρώσεις που έκανε ο Άγιος στη δική τους υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα».