Στην πρώτη συνέντευξη του μετά τη δολοφονία της συζύγου του, της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, ο Πίτερ Καρουάνα Γκαλίθια δηλώνει ότι πολιτικά συμφέροντα εμποδίζουν τις έρευνες της αστυνομίας και επίσης ότι φοβάται πως ο πραγματικός ηθικός αυτουργός δεν θα βρεθεί ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ομάδα Forbidden Stories (μτφ: Απαγορευμένα Ρεπορτάζ) μια διεθνή ομάδα δημοσιογράφων, που έχει ως στόχο να συνεχίσει την έρευνα που άφησαν συνάδελφοί τους, οι οποίοι είτε φυλακίστηκαν είτε δολοφονήθηκαν για να μην πουν την αλήθεια, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου.
Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που ταρακούνησε το σπίτι. Σε κατάσταση πανικού, ο μεγαλύτερος γιος της Δάφνης, Μάθιου Καρουάνα Γκαλίθια έτρεξε έξω. «Τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα, άκουσα τα σκυλιά να γαβγίζουν και είδα τη λάμψη, ένιωσα να καταρρέω». Οι γείτονες είχαν ήδη βγει. Άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους, στον χωματόδρομο που οδηγεί στο χωριό. Στα μισά του δρόμου είδε τη στήλη του μαύρου καπνού. Μπροστά του ήταν ένα καμένο αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο της μητέρας του. Εκείνη ήταν μέσα.
Η δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια πριν από έξι μήνες συντάραξε τον πλανήτη. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ και το κόμμα του κατηγορούνται ότι αποσιωπούν τα φαινόμενα διαφθοράς, η οποία διαπερνά την αστυνομία και το δικαστικό σώμα, δημιουργώντας συνθήκες όπως αυτές που τελικά επέτρεψαν τη δολοφονία της Γκαλίθια. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα η δημοσιογράφος διερευνούσε την πιθανή εμπλοκή της οικογένειας του Μουσκάτ σε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές.
Αλλά η υπόθεση έχει πολύ μεγαλύτερες προεκτάσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται τώρα να αποφασίσει με ποιόν τρόπο θα διαχειριστεί το μικρότερο κράτος – μέλος της, ένα νησί που έχει γίνει πόλος έλξης για εγκληματίες και φοροφυγάδες και για το οποίο ευρωβουλευτές ανησυχούν ότι έχει εξελιχθεί σε «πλυντήριο» για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας. Τα τεράστια ζητήματα που εγείρει η δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, βρίσκονται στο επίκεντρο του The Daphne Project, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της οικογένειας της και μίας ομάδας 18 διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων ο Guardian, το πρακτορείο Reuters και η Le Monde. Επικεφαλής είναι η ομάδα Forbidden Stories που εδώ και μήνες προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας της Γκαλίθια και να συνεχίσει την έρευνα της από τη σημείο που την άφησε όταν τη σκότωσαν. Σύμφωνα με τον Guardian, η ομάδα φέρνει στο φως στοιχεία για τους τρεις άνδρες που πρόκειται να δικαστούν για την δολοφονία της και να διαλευκάνει το μυστήριο που καλύπτει τόσο τα πρόσωπα που έδωσαν την εντολή δολοφονίας, τους ηθικούς αυτουργούς, όσο και τους λόγους για τους οποίους πήραν την απόφαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• «Η κυβέρνηση προστατεύει εκείνον που διέταξε την εκτέλεση της Γκαλίθια»
• Τα τελευταία λόγια της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια [ΗΧΗΤΙΚΟ]
Η δολοφονία: 16 Οκτωβρίου 2017
Η Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια είχε περάσει το τελευταίο εκείνο πρωινό δουλεύοντας στο σπίτι της, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στο χωριό Bidnija, μαζί με τον γιο της Μάθιου. Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, μάζεψε βιαστικά τα πράγματα της. Είχε μία συνάντηση στην τράπεζα και είχε αργήσει. Βγήκε, αλλά γύρισε για να πάρει κάποιες επιταγές που είχε ξεχάσει και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο της, ένα γκρι Peugeot 108. Η βόμβα που οι δολοφόνοι της τοποθέτησαν κάτω από τη θέση του οδηγού πυροδοτήθηκε από μακριά. Ένας γείτονας της, ο Francis Sant, που οδηγούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση θυμάται την πρώτη έκρηξη, τον καπνό και τα θραύσματα. Δευτερόλεπτα μετά, ακολούθησε μία δεύτερη, πολύ ισχυρότερη έκρηξη. Το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και κατέληξε φλεγόμενο στα χωράφια. «Θα πω κάτι που δεν είχα πει ποτέ πριν…. Άκουσα τις κραυγές της… Αλλά μόλις άρχισε να ουρλιάζει έγινε μια πύρινη μπάλα….» λέει σε συνέντευξη του για το The Daphne Project. Την ώρα που ο Μάθιου έτρεχε προς το αυτοκίνητο της μητέρας του, θυμάται να βλέπει στον δρόμο έναν κρατήρα. Τα δέντρα είχαν πάρει φωτιά. Παντού γυαλιά, συντρίμμια και κομμάτια σάρκας. Δεν μπορούσε να διακρίνει το αυτοκίνητο, αλλά άκουγε την κόρνα που είχε κολλήσει. Ακολούθησε τον ήχο και τον καπνό ελπίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα είναι το αυτοκίνητο της μητέρας του…. Αλλά, τότε αναγνώρισε τις πινακίδες. Προσπάθησε να κοιτάξει μέσα, γυρίζοντας γύρω από το όχημα, όμως δεν υπήρχε τίποτα πέρα από φωτιά. Κανένα ίχνος. Ούτε καν το σχήμα του σώματος. Την ώρα που έψαχνε να βρει κάποιο κλαδί για να ανοίξει ό,τι είχε απομείνει από το αυτοκίνητο, άκουσε τις σειρήνες της αστυνομίας. «… Είδα ένα πόδι. Θυμάμαι να λέω μέσα μου, εντάξει, υπάρχει ένα πόδι και άλλα μέλη, προφανώς κανείς δεν θα μπορούσε να επιζήσει μετά από κάτι τέτοιο, οπότε δεν έχει νόημα…»
Σε λίγη ώρα έφτασε η αδελφή της μητέρας του και μετά ο πατέρας και οι δύο μικρότεροι αδελφοί του. Ο 29χρονος Πολ πήρε την πρώτη πτήση από Λονδίνο. Φτάνοντας αντίκρισε ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Η οικογένεια έμεινε κλεισμένη στο σπίτι επί δύο εβδομάδες, προσπαθώντας να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Το κομβικό σημείο στην έρευνα για τη δολοφονία της Γκαλίθια ήταν το γεγονός ότι ο Μάθιου θυμόταν με ακρίβεια τι έκανε η μητέρα του τα τελευταία λεπτά πριν από τη δολοφονία της.
Η έρευνα της αστυνομίας
Τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου 2017, στο λιμάνι της Marsa, οι αρχές οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψη τριών ανδρών -γνωστών στην αστυνομία- των αδελφών George και Alfred Degiorgio, 55 και 53 ετών, και του συνεργάτη τους, Vincent Muscat, ηλικίας 55 ετών. Η σύλληψη ήταν κινηματογραφική: Τους περικύκλωσαν στρατιώτες που είχαν φτάσει διά θαλάσσης και μία ομάδα των ειδικών δυνάμεων που είχε πάρει θέσεις στο λιμάνι. Η αστυνομία φρόντισε να καταγράψει την καταδρομική επιχείρηση και να δώσει πλάνα στα ΜΜΕ. Στόχος ήταν ένα μεγάλο, παλιό υπόστεγο πάνω από το Μεγάλο Λιμάνι της Βαλέτας, γνωστό στους ντόπιους ως «το υπόστεγο της πατάτας» (επειδή κάποτε χρησιμοποιούνταν για αποθήκευση λαχανικών, τώρα στεγάζει τα κωπηλατικά σκάφη του Club Marsa Regatta). Εκεί έγινε η σύλληψη των τριών, εκεί υποψιάζεται η αστυνομία ότι καταστρώθηκε το σχέδιο για τη δολοφονία της Δάφνης. «Μαζεύονταν εδώ στην αρχή ή, στο τέλος της μέρας» λέει ένας άνδρας που τους γνώριζε. «Κάποιες φορές, συνήθως νύχτα, είχαν και επισκέπτες. Το είδος των ανθρώπων που προκαλεί ανατριχίλα».
Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στους τρεις άνδρες συγκέντρωσε ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, Keith Arnaud, ο οποίος γνώριζε τη Δάφνη και μάλιστα, κάποτε είχε προσπαθήσει να τη συλλάβει. Η υπόθεσή του εξετάστηκε σχολαστικά σε κατάθεση που έδωσε σε εισαγγελέα, ο οποίος και κλήθηκε να αποφασίσει εάν τα στοιχεία είναι επαρκή για να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο. Η κατάθεση, σύμφωνα με τον Guardian -οι δημοσιογράφοι του οποίου μελέτησαν τα σχετικά έγγραφα- δείχνει πως η αστυνομία κατέληξε στους συλληφθέντες με τη βοήθεια του FBI και ομάδας εγκληματολόγων από την Ολλανδία.
Η υπόθεση τους ήταν ότι, η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, πιθανότατα μέσω κινητού τηλεφώνου, συνεπώς το ερώτημα ήταν ποιός έκανε κλήσεις την ημέρα εκείνη και από πού.
Τα αποδεικτικά στοιχεία δόθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος από το FBI μετά από ανάλυση δεδομένων σε έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ. Το γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα είναι ότι ο ιστός της Vodafone στη Bidnija ήταν «εκτός δικτύου» τη στιγμή της δολοφονίας. Χιλιάδες κλήσεις οι οποίες ανακατευθύνθηκαν μέσω άλλων ιστών έπρεπε να ελεγχθούν εξονυχιστικά προτού οι αρχές πουν ότι βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, δηλαδή τους αριθμούς των δύο συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού.
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι οι κάρτες SIM αγοράστηκαν περίπου ένα χρόνο πριν τη δολοφονία, στις 15 Νοεμβρίου 2016. Οι δύο αριθμοί επικοινωνούσαν μόνο μεταξύ τους.
Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι η μία από τις κάρτες SIM είχε χρησιμοποιηθεί σε κινητό Nokia. Η δεύτερη, αυτή που ο Arnaud αποκαλεί «θεϊκή συσκευή», ήταν συνδεδεμένη με μία πλακέτα κυκλώματος, όπως οι δέκτες τηλεχειρισμού που χρησιμοποιούνται για να ανάψουμε τα φώτα ή την κεντρική θέρμανση. Ή, όπως συνέβη στη δολοφονία της Δάφνης, για την πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού.
Ενώ είχε βρει τη μέθοδο με την οποία ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός, η ομάδα του Arnaud δεν ήταν σίγουρη για το πρόσωπο, την ταυτότητα εκείνου που είχε πατήσει το κουμπί.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν ήδη το προσωπικό τηλέφωνο του George Degiorgio στο πλαίσιο άλλης έρευνας.
Ο Arnaud είπε στον εισαγγελέα ότι μπορούσε να συνδυάσει τα data της θέσης από τον προσωπικό αριθμό του George Degiorgio με μια άλλη συσκευή, που κατά εκτιμήσεις ήταν ένα από τα τρία καρτοκινητά που αγοράστηκαν για τη συγκεκριμένη δουλειά.
Μερικές εβδομάδες μετά, βρήκαν τα καρτοκινητά το σήμα των οποίων στο δίκτυο ήταν από τους ίδιους ιστούς με τους προσωπικούς αριθμούς που χρησιμοποιούσαν οι τρεις κατηγορούμενοι.
Τα στοιχεία που έδωσε το FBI έδειξαν ότι το βράδυ πριν από τη δολοφονία, και τα τρία προπληρωμένα καρτοκινητά ήταν ενεργά στη Bidnija. Και στη 1:41 π. μ., η sim στον δέκτη τηλεχειρισμού ήταν ενεργοποιημένη.
Μετά από αυτό, οι ύποπτοι πήραν ξεχωριστούς δρόμους, είπε ο Arnaud. Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο Alfred Degiorgio πέρασε τη νύχτα στη Bidnija και οι άλλοι δύο έφυγαν από το χωριό.
Μέχρι τις 6:15 π.μ. την ημέρα της δολοφονίας, το σήμα των τηλεφώνων του George Degiorgio φέρονται ότι προέρχονται από το υπόστεγο στη Marsa. Λίγο αργότερα, το σήμα φέρεται να έρχεται από την ακτογραμμή γύρω από τη Βαλέτα.
Η αστυνομία συνδύασε τις θέσεις των υπόπτων με οπτικό υλικό από κάμερες και εντόπισε ένα μικρό ταχύπλοο με χαρακτηριστική πράσινη κουκούλα. Το σκάφος, που ονομάζεται The Maya, ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Alfred, αλλά τα data του τηλεφώνου οδήγησαν την αστυνομία στην εκτίμηση ότι στο τιμόνι του σκάφους εκείνο το απόγευμα ήταν ο George.
Στις 2: 55 μ.μ., το The Maya σταμάτησε στον κόλπο που βρίσκεται κάτω από το μνημείο Siege Bell. Λίγο αργότερα, υποστηρίζεται ότι έγιναν δύο τηλεφωνικές κλήσεις προς το σκάφος και οι δύο από τη Bidnija. Η πρώτη είχε διάρκεια 44 δευτερόλεπτα και η δεύτερη 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα.
Όπως είπε ο Arnaud στην κατάθεση του «Το γεγονός ότι έγιναν δύο κλήσεις ταιριάζει απόλυτα με τη μαρτυρία του Μάθιου Καρουάνα Γκαλίθια, ο οποίος μας είπε ότι, όταν η μητέρα του έφευγε από το σπίτι ξέχασε το μπλοκ των επιταγών της. Κατά την άποψή μας… αυτός που είχε αναλάβει την παρακολούθηση είδε το θύμα να βγαίνει, ενημέρωσε το άτομο στη θάλασσα προκειμένου να προετοιμαστεί, το θύμα πήγε ξανά στο σπίτι, η κλήση έληξε, αλλά δύο λεπτά αργότερα έγινε ξανά».
Στις 2:58 μ.μ. απεστάλη μήνυμα στη «θεϊκή συσκευή» η οποία περιείχε έναν κώδικα σχεδιασμένο για να ενεργοποιήσει την πλακέτα κυκλώματος στη βόμβα. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, σύμφωνα με την κατάθεση του Arnaud, ο George έστειλε SMS στη φίλη του στο οποίο έγραφε: «Αγόρασε μου κρασί, αγάπη μου». Κι εκείνη απάντησε: «Εντάξει». Στις 4 μ.μ., οι κάμερες δείχνουν το The Maya να επιστρέφει στο λιμάνι.
Η υπόθεση της αστυνομίας βασίζεται σε στοιχεία από τα τηλέφωνα, ενδέχεται ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, κατά το δημοσίευμα.
Η ευρύτερη έρευνα και ο Anthony Vella
Μια σάρωση του βυθού στο λιμάνι της Μάρσα από δύτες του στρατού οδήγησε στην ανάκτηση οκτώ τηλεφώνων, που φέρονται να έχουν χρησιμοποιηθεί από τους κατηγορουμένους.
Σύμφωνα με τον Guardian, όλες οι συσκευές εστάλησαν για ανάλυση στην Europol στην Ολλανδία πριν από αρκετές εβδομάδες.
Τη δολοφονία της Δάφνης διερευνά ακόμη ένας δικαστικός λειτουργός, ο Anthony Vella. Η Europol, το FBI και ένας Μαλτέζος εμπειρογνώμονας, ειδικός στις τηλεπικοινωνίες αναφέρονται απευθείας σε αυτόν.
Οι ελπίδες της οικογένειας Καρουάνα Γκαλίθια έχουν εναποτεθεί στον Vella, καθώς φοβούνται ότι η αστυνομία δεν θα ακολουθήσει στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε πολιτικά πρόσωπα. Πηγή κοντά στην έρευνα ανέφερε ότι η αστυνομία επικεντρώθηκε στον κατασκευαστή της βόμβας και τις όποιες σχέσεις διατηρεί με το οργανωμένο έγκλημα.
Ο Vella είναι «ένα λεπτομερής, σχολαστικός, με εμπεριστατωμένη άποψη, σοβαρός άνθρωπος», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Jason Azzopardi. «Το γεγονός ότι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες είναι υπόλογοι στον δικαστικό αυτό είναι ο δρόμος που θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί επειδή ο αντίκτυπος της υπόθεσης αυτής υπερβαίνει τα σύνορα της Μάλτας».
Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση μετά τη σύλληψή τους. Ο George Degiorgio, γνωστός στην πιάτσα με το όνομα ic-Ciniz (ο Κινέζος), έβγαλε την ταυτότητά του και την άφησε πάνω στο γραφείο του ανακριτή. Ο Alfred, γνωστός ως il-Fulu (το φασόλι), δεν επιβεβαίωσε στις αρχές ούτε καν το όνομά του.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι αξιωματικοί της αστυνομίας υποψιάζονται ότι, οι τρεις άνδρες είχαν ειδοποιηθεί πριν από τη σύλληψη τους. Τα τηλέφωνα που φέρονται να είχαν χρησιμοποιήσει ήταν ήδη στον βυθό και ο George είχε γράψει τον αριθμό του κινητού της φίλης του πάνω στη χέρι του. Οι τρεις κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι και αρνούνται να μιλήσουν με τους δικηγόρους τους.
Ένα είναι σίγουρο: Η δημοσιογράφος Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια, είχε κάνει πολλούς εχθρούς, από μαφιόζους και επιχειρηματίες μέχρι πολιτικά πρόσωπα.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ένιωθε τον κλοιό να σφίγγει. Μέλη του κυβερνώντος Εργατικού κόμματος είχαν ενθαρρύνει το κοινό να την βιντεοσκοπεί και να την φωτογραφίζει οπουδήποτε και αν βρίσκεται και κατόπιν να ανεβάζει το υλικό στα social media. Πλέον φοβόταν να συναντήσει τις πηγές της σε δημόσιο χώρο και σπάνια έβγαινε από το σπίτι. Μια από τις αγωγές εις βάρος της, που σκοπό είχε να την φιμώσει, οδήγησε στην κατάσχεση των λογαριασμών της. Μέχρι και την ημέρα του θανάτου της αντιμετώπιζε 47 τέτοιες αγωγές, πολλές από τις οποίες «κληρονόμησε» η οικογένειά της.
Timeline
15 Νοεμβρίου 2016: Αγοράζονται οι κάρτες SIM του κινητού από το οποίο όπως όλα δείχνουν πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τη Δάφνη.
10 Ιανουαρίου 2017: Οι κάρτες SIM ενεργοποιούνται πρώτη φορά στην περιοχή Żebbuġ. Η μία σε ένα Nokia που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή τεσσάρων μηνυμάτων προς τη δεύτερη. Είκοσι λεπτά μετά, οι κάρτες απενεργοποιήθηκαν.
19 Αυγούστου: Εκτιμάται ότι οι βομβιστές χρησιμοποίησαν τρία προπληρωμένα καρτοκινητά τα οποία ενεργοποιήθηκαν με διαφορά 20 λεπτών το ένα από το άλλο.
21 Αυγούστου: Οι κάρτες SIM που πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό ανοίγουν για δεύτερη φορά και δύο νέα μηνύματα στέλνονται από τη μία στην άλλη -ήταν το δεύτερο τεστ που έγινε.
Τέλος Σεπτεμβρίου: Εντοπίζεται λευκό, νοικιασμένο αυτοκίνητο για πρώτη φορά στην περιοχή Bidnija. Τις εβδομάδες που ακολουθούν εντοπίζεται επανειλημμένως το ίδιο αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά στο σημείο παρακολούθησης.
15 Οκτωβρίου: Το σήμα και των τριών καρτοκινητών εντοπίζεται στη Bidnija. Το προσωπικό τηλέφωνο του Alfred Degiorgio και η συσκευή που φέρεται ότι είναι το καρτοκινητό παραμένει εκεί όλη τη νύχτα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης ημέρας.
16 Οκτωβρίου
Ώρα 1:14 π.μ. Ενεργοποιείται η SIM από την οποία πυροδοτήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός. Το σήμα της είναι στη Bidnija, εκεί όπου είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο της Δάφνης έξω από το σπίτι της.
Ώρα 8:00 π.μ. Το «The Maya» καταγράφεται από τις κάμερες παρακολούθησης την ώρα που σαλπάρει από το Μεγάλο Λιμάνι της Βαλέτας. Σύμφωνα με τα data του τηλεφώνου μόνο ο George Degiorgio ήταν στο πλοίο.
Ώρα 8:30 π.μ. Ο ιστός της Vodafone στη Bidnija κλείνει και παραμένει εκτός λειτουργίας για εργασίες συντήρησης μέχρι τις 6 μ.μ.
Ώρα 2:55 μ.μ. Σύμφωνα με τις κάμερες το The Maya κάνει στάση κάτω από το μνημείο πολέμου Siege Bell.
Ώρα 2: 58 μ.μ. Γίνεται αποστολή SMS από το σκάφος προς τη sim της πλακέτας κυκλώματος πυροδοτώντας τη βόμβα που έχει τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητο της Δάφνης.
Ώρα 3: 20 μ. μ. Τα data του τηλεφώνου δείχνουν το The Maya επιστρέφει στο λιμάνι.
Ώρα 3: 30 μ. μ. Ο George Degiorgio στέλνει από το προσωπικό του τηλέφωνο το εξής SMS στη σύντροφο του: «Αγόρασε μου κρασί, αγάπη μου».
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >