Μπορεί το βασικό επιχείρημα της Ν.Δ. να είναι ότι ο Νίκος Γεωργιάδης εδώ και τρία χρόνια έχει απομακρυνθεί από το κόμμα και δεν έχει καμία σχέση με τις «γαλάζιες» δράσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης, ωστόσο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» τον περασμένο Σεπτέμβριο περί ύπαρξης «κρυφού στρατηγείου» στην οδό Καλλιρρόης, το οποίο αυτός επισκεπτόταν τακτικά, έρχεται να αποδομήσει τον ισχυρισμό της Πειραιώς.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περιοχή του Φιξ, σε χώρο που δεν ήταν γνωστός ευρέως ακόμα και εντός του κόμματος, λάμβαναν χώρα συσκέψεις κορυφαίων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ. Εκεί καθοριζόταν η γραμμή του κόμματος και λαμβάνονταν κρίσιμες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς που επισκέπτονταν τακτικά το «στρατηγείο» ήταν ο Νίκος Γεωργιάδης και η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα. Η τελευταία έφτανε εκεί μόνο όταν έπρεπε να διευθετηθούν ζητήματα που ανέκυπταν από δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν. Το «παρών» στον… μυστικό χώρο της οδού Καλλιρρόης έδινε και ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του κόμματος Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τον υπολόγιζε

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., όσο και αν θέλει η αντιπολίτευση να «ξορκίσει» τη σχέση του με τον Ν. Γεωργιάδη, έδειχνε να «μετρά» πολύ την άποψή του. Γι’ αυτό, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν σχόλια, βρέθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για να περιοριστούν οι επισκέψεις Γεωργιάδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ads

Στο… κρησφύγετο στεγαζόταν, επίσης, το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. ειδικά για τα social media προκειμένου να χαραχθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιούνταν η αναπαραγωγή των κομματικών ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου στον χώρο του διαδικτύου.

Τελικά, πριν από λίγο καιρό, αποφασίστηκε η επιστροφή του επικοινωνιακού επιτελείου και των social media στο Μοσχάτο, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, εν όψει και των επικείμενων προεκλογικών μαχών.

Σε τρικυμία τα «γαλάζια» στελέχη μετά την καταδίκη

Σε τρικυμία εξακολουθεί να βρίσκεται η Ν.Δ. μετά την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε ανηλίκους. Μετά την αρχική στήριξη, το Μοσχάτο επιχειρεί, βλέποντας την κατακραυγή, να αποστασιοποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι την τελευταία τριετία έχει ανασταλεί η κομματική ιδιότητα του Νίκου Γεωργιάδη.

Η Μαρία Σπυράκη με εμφανή ενόχληση ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ., δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., δεν έχει κανένα κομματικό αξίωμα και δεν παρέχει υπηρεσίες στη Ν.Δ. Τελεία και παύλα». Τι ακριβώς εννοεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.; Πότε το είχε ξεκαθαρίσει η Ν.Δ. αυτό; Η πρώτη τέτοιου τύπου τοποθέτηση, μετά την καταδίκη, ήταν η ανακοίνωση του κόμματος, που ήρθε με δύο 24ωρα καθυστέρηση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως, η οποία ως τομεάρχης Παιδείας θα έπρεπε να έχει ειδική ευαισθησία για θέματα ασέλγειας σε ανηλίκους. Η βουλευτής επικαλέστηκε το «τεκμήριο της αθωότητας» επειδή ο Νίκος Γεωργιάδης έχει ασκήσει έφεση. Ο Γιώργος Βλάχος προχώρησε στην ανεκδιήγητη δήλωση ότι «καθένας μπορεί να μπλέξει σε μη πολιτικά θέματα».Ο Βασίλης Κικίλιας δεν απέφυγε την γκάφα, αφού υπενθύμισε ότι ο Γεωργιάδης είχε αποχωρήσει «οικειοθελώς» από τη Ν.Δ. Δεν τον έδιωξε κανένας δηλαδή κακήν κακώς, όπως κανείς θα περίμενε. Τουλάχιστον ο Γιώργος Κύρτσος «έσωσε την παρτίδα», αποδοκιμάζοντας καθαρά και χωρίς αστερίσκους τον Νίκο Γεωργιάδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε πέντε ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών ζητεί να μάθει αν «ισχύει αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης στην απολογία του, ότι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε μετά την αποκάλυψη να καθίσει δυο τρεις μήνες στο παρασκήνιο μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση».

Πηγή: Δημοκρατία