Αφήστε μπλούζες, παντελόνια, εσώρουχα και αναστολές στην είσοδο και κάντε μια βόλτα στο πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι.

Ads

Το «O’naturel» που σκόπιμα δεν διακρίνεται εύκολα βρίσκεται στην ήσυχη οδό Γκραβέλ στο ανατολικό Παρίσι. Εκτός από τα ρούχα, ο πελάτης καλείται να αφήσει και κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή – κινητό, φωτογραφική μηχανή κτλ- σε ειδικά ντουλαπάκια στο βεστιάριο. Οι άνδρες μπορούν να φορούν τις παντόφλες τους- που φέρνουν από το σπίτι- και οι γυναίκες τα ψηλοτάκουνά τους.

Η ιδέα για τη λειτουργία του εστιατορίου ανήκει στους δίδυμους Μάικ και Στεφάν Σααντά, 42 ετών, που αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» τους γυμνιστές αλλά και να αντιληφθούν πως υπάρχει ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.

Το μικρό εστιατόριο που επιδιώκει να γίνει γαστρονομικό στέκι λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες, από τις 19.30 έως τις 23. 00 και η κράτηση είναι υποχρεωτική. Η διακόσμηση είναι λιτή και το μαγαζί «φιλοξενείται» σε έναν σχετικά μικρό χώρο με 20 τραπέζια.

image

Ads

image

Το μενού του χαρακτηρίζεται εκλεπτυσμένο και θυμίζει μπιστρό, με λίγα πιάτα και επιδόρπια και επιλογή καλών κρασιών. Η τιμή του κυμαίνεται από 39 έως 49 ευρώ. Ο απολογισμός των πρώτων ημερών λειτουργίας δείχνει πάντως πως η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.

image

Το 12ο διαμέρισμα φιλοδοξεί να είναι το κέντρο του παρισινού γυμνισμού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο. Ήδη λειτουργεί εκεί δημοτική πισίνα, η οποία τρεις ημέρες την εβδομάδα διατίθεται σε γυμνιστές. Το καλοκαίρι άνοιξε χώρος για γυμνιστές και στο δάσος της Βενσέν.