«Κανένας δεν εξίσωσε τις δύο ιδεολογίες, ναζισμό και κομμουνισμό. Σίγουρα όχι η ΝΔ» υποστηρίζει τώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ίδιο μήκος κύματος με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να προβάλει την εικόνα της «κεντρώας» ΝΔ, θέλοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος, από την αντιπολιτευτική τακτική και τις ακροδεξιές κορώνες.

Ads

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Α. Γεωργιάδης θεωρεί, πως «η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο και ξεκινά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προσπαθεί να βρει κάτι για να πείσει το ακροατήριό της ότι παραμένει αριστερή».

«Ο ναζισμός», λέει ο Α. Γεωργιάδης, «παραμένει η πιο εγκληματική ιδεολογία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης κυρίως διότι βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία του ανθρώπου, το Ολοκαύτωμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε ή να αθωώσουμε τα εγκλήματα που έκαναν κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σταλινισμού και όχι μόνο. Έτσι βρήκε την ευκαιρία ο κ. Κοντονής να κάνει αυτό που έκανε, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και για κανέναν άλλο λόγους».

Αναλυτικότερα, προσπαθώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες για εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «αυτές όλες εντάσσονται στο πλαίσιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν εξίσωσε τις δύο ιδεολογίες. Σίγουρα, όχι η Νέα Δημοκρατία. Όλη η σχετική συζήτηση προέκυψε από οργανωμένο σχέδιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι ενώ εγώ στην πρώτη μου συνέντευξη στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και στον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο είχα πει ότι “λόγω του Ολοκαυτώματος, ο Ναζισμός δεν μπαίνει σε καμία σύγκριση ως προς την εγκληματική του φύση”, εντούτοις η εφημερίδα “Αυγή” πήρε συνέντευξή μου στον ρ/σ 9.84, πέντε μέρες αργότερα, όπου έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα για να με παρουσιάσει ως δήθεν υποχωρούντα, ενώ εγώ το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς, το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι η προπαγάνδα. Δεν ξέρουν να κάνουν καμία άλλη δουλειά».

Ads

Για τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος χαρακτήρισε «κρυφοχρυσαυγίτη» τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο τελευταίος είπε πως «ο κ. Σκουρλέτης πέταξε λάσπη εναντίον μου. Την επόμενη φορά, θα τον πάω στα δικαστήρια, όπως έκανα στο παρελθόν με τον κ. Καμμένο και καταδικάστηκε για παρόμοιους χαρακτηρισμούς».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «Θεωρώ και τους δύο μεγάλους πολιτικούς που η χώρα μας είχε την τύχη να τους έχει σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Δικαιώθηκαν παρόλο που πολεμήθηκαν όσο λίγοι».