1) Τα δύο σενάρια για το χρέος: Δύο διαφορετικά, αλλά υπό προϋποθέσεις «συγκοινωνούντα», σενάρια βρίσκονται πίσω από την αισιοδοξία του Μαξίμου, και του ίδιου του πρωθυπουργού, για λύση σύντομα στο θέμα του χρέους.

Ads

2) Το σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία: Τη δημιουργία μέχρι το τέλος του έτους 239 μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 25 θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο.

3) Η εισαγγελέας παραπέμπει για κακούργημα τη Σαββαΐδου: Εισήγηση για παραπομπή της πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, για την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, υπέβαλε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ.

4) Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από την ένοπλη ληστεία στη Γεωπονική; Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη ενός εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας σε χρηματαποστολή, που σημειώθηκε στις 10:25 μέσα στη Γεωπονική Σχολή, καθώς ο ένας από τους ληστές συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Ads

5) Γιατί ο Τραμπ απέλυσε τον διευθυντή του FBI; Η απόλυση του διευθυντή του FBI, Τζέημς Κόμεϊ, με εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Ουάσιγκτον. Το παρασκήνιο, όμως, σύμφωνα με το Politico, είναι πολύ πιο βαθύ.

6) Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» ξανά στο προσκήνιο: «Η εξασθένηση της επιρροής της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια επιτρέπει παλιές διαμάχες να αναδυθούν ξανά στην επιφάνεια», αναφέρει η Deutsche Welle σε ανάλυσή της και προσθέτει: «Ηγέτες της περιοχής καταφεύγουν ξανά σε εθνικιστικούς μύθους προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους».

7) Σε νέο μήνυμα τους οι Anonymous προειδοποιούν τον κόσμο να ετοιμαστεί για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

8) Η Pizza Hut κοροϊδεύει την απεργία πείνας των Παλαιστίνιων: Η διαφήμιση της γνωστής αλυσίδας δείχνει μονταρισμένα παλιότερα πλάνα του απεργού πείνας Μαρουάν Μπαργούτι να τρώει στο κελί του με αποτέλεσμα να εξαγριώσεις τους Παλαιστίνιους – και όχι μόνο – σε όλο τον κόσμο.

9) Αρχαίοι ιοί και βακτήρια ξυπνούν με το λιώσιμο των πάγων: Η κλιματική αλλαγή, την οποία αγνοούμε, προκαλεί σταδιακά το λιώσιμο των παγωμένων όγκων που είναι για χιλιάδες χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Με το λιώσιμο, όμως, απελευθερώνονται ξανά αρχαίοι ιοί και βακτήρια που βρίσκονταν σε ύπνωση στις πολικές θερμοκρασίες.

10) To Facebook ως μυστικό όπλο στις εκλογές: Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 και τελικά τη νίκη του Τραμπ αλλά και στο δημοψήφισμα για το Brexit.