Στις 8 Δεκεμβρίου θα μάθουμε ποιο θα είναι το αυτοκίνητο που θα φέρει τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα, το 2017. Η επιλογή θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, μεταξύ των 10 καλύτερων μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγοράς. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Ads

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2017», του νέου μοντέλου που θα επιλέξει φέτος η επιτροπή δημοσιογράφων του ειδικού τύπου ως το καλύτερο για τις συνθήκες της Ελλάδας. Τα μοντέλα που επελέγησαν για την τελική φάση του διαγωνισμού είναι τα: Citroen C3, Ford Ka+, Honda Jazz, Honda HR-V, Mercedes E-Class, Mini Clubman, Renault Kadjar, Seat Ateca, SsangYong XLV και Suzuki Baleno.

image

H διαδικασία της τελικής επιλογής θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στην Κηφισιά, με µυστική ψηφοφορία, κατά την οποία λαμβάνονται υπόψη υπόψη μια σειρά παράγοντες όπως η ασφάλεια (ενεργητική και παθητική), η κατανάλωση και οι οικολογικές επιδόσεις του μοντέλου, η πολυμορφία της διαθέσιμης γκάμας του και -φυσικά- η τιμής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας.

Ads

Μέλη της επιτροπής είναι έμπειροι συντάκτες του ειδικού τύπου που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά (εφηµερίδες, περιοδικά, Internet, τηλεόραση, ραδιόφωνο). Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο συνεργάτης του tvxs.gr, Νίκος Λουπάκης, Μηχανολόγος Μηχανικός, που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο χώρο αυτό το 1989, από το περιοδικό «4 Τροχοί».

Φέτος είναι η 11η φορά που απονέμεται αυτός ο τίτλος, καθώς η αρχή έγινε πριν από 10 χρόνια, στην πίστα των Σερρών.

image

Το Jeep Renegade ήταν «Το αυτοκίνητο του 2016»

10 χρόνια Αυτοκίνητο της Χρονιάς
2016 JEEP RENEGADE
2015 OPEL CORSA
2014 RENAULT CLIO
2013 VOLVO V40
2012 LANCIA YPSILON
2011 VOLVO S60
2010 SKODA YETI
2009 HONDA JAZZ
2008 MAZDA 2
2007 SEAT LEON
Στον πίνακα βλέπετε τα μοντέλα που κατέκτησαν τον τίτλο τα προηγούμενα 10 χρόνια