«Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πότε να σταματά μια απεργία», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει το 1936 ο τότε γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Μορίς Τορέζ, ζητώντας να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ads

«Υπάρχει κάποια στιγμή όπου, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία», είπε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Voix du Nord, δίνοντας συμβουλές στους Γάλλους που εδώ και μήνες κατεβαίνουν στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεης τους στη μεταρρύθμιση που αλλάζει το εργασιακό τοπίο.

Τέσσερις ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro 2016, η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις της για να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη χώρα εδώ και τρεις μήνες.

«Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος αυτού του σημαντικού γεγονότος, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την οικονομία μας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω μας», κατέληξε ο Ολάντ.

Ads