Η κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου καλά κρατεί, μετά  την παύση του και την αντικατάστασή του από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Ads

Μετά την άρνηση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου να παραιτηθεί, ο Κώστας Πολάκης δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ότι «δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι και την περιουσία του πατέρα του. Του ζητήσαμε να παραιτηθεί από μία θέση που ορίστηκε με πολιτικό τρόπο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Χανιά ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ «δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με ‘μαύρο’ χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού». «Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται, παύεται και αντικαθίσταται», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, εκτόξευσε τα βέλη του κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας λέγοντας: «νόμιζε ότι θα μας τρομοκρατήσει ο κ. Πολάκης για να υπογράψουμε τη δική του, λίστα με τις προσλήψεις, που παρανόμως έφτιαξε, αλλά δεν τα κατάφερε».

Ads

«Ο υπουργός, δεν είναι στο ακαταδίωκτο, αν χάσει τη λεοντή του υπουργού ή του βουλευτή, που θα τη χάσει, θα πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν, οι κοινοί θνητοί» πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ διώκεται ποινικά για τα μαύρα ταμεία του Κέντρου σχετικά με τις διαφημιστικές καμπάνιες την περίοδο 2011-2013. Βάσει των στοιχείων από την έρευνα των Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ για καμπάνιες, για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης, χρήματα τα οποία δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας. 

Διώξεις για την υπόθεση των μαύρων ταμείων ασκήθηκαν σε βάρος του Διευθυντή και μελών του διοικητικού συμβουλίου κατά την ελεγχόμενη περίοδο. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται για το αδίκημα της απιστίας, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.