Καλλιτέχνες δημιούργησαν στην Φρανκφούρτη ένα τεράστιο γκράφιτι με τον μικρό Αϊλάν, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με την οικογένειά του από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Ads

Η εικόνα του νεκρού παιδιού υπενθυμίζει στους Γερμανούς το προσφυγικό δράμα και όπως δηλώνει ένας εκ των δημιουργών του γκράφιτι «ελπίζουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ξεπεράσουν τον εγωιστικό τους φόβο απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται στη Γερμανία».

«Είμαστε πολύ λυπημένοι για τα παιδιά που πεθαίνουν και είμαστε θυμωμένοι. Πρόκειται για ένα μνημείο για όλα τα παιδιά που πέθαναν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη», σημειώνει ο Justus Becker, γνωστότερος στον χώρο της Street Art ως COR.

image

Ads

Ο Justus Becker και ο Bobby Borderline, ο δεύτερος δημιουργός του γκράφιτι, προσφέρουν εθελοντική εργασία για τους πρόσφυγες στη Γερμανία και με το έργο τους θέλησαν να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα. «Θέλουμε να αγγίζουμε θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας», λέει ο Bobby Borderline, ενώ ο Justus Becker σημειώνει: «Το έργο με τον Αϊλάν, έχει στόχο να προκαλέσει φέρνοντας το θέμα των προσφύγων ενώπιον των Γερμανών»

image

Σημειώνεται πως το γκράφιτι είναι ορατό και σε όσους εργάζονται στον πύργο που στεγάζονται τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

image