Τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης υποδεικνύοντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη «από όσους εξαπάτησε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ads

Κατά την χθεσινή συνδιάσκεψη του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε συγκεκριμένα: «Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, απειλούν, κυνηγούν πολιτικούς και κυρίως Συριζαίους και Ανελίτες. Μια λύση έχει ο κύριος Τσίπρας, να ζητήσει συγγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε τις συζητήσεις περί συνεργασιών λέγοντας: «Σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου προτάσσουμε τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος».

«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο. Σε ένα Κίνημα που θα έχει ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι την συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του», είπε.

Ads

Παράλληλα, έθεσε τους στόχους του Ποταμιού, ως εξής:

-Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος, την κυρίαρχη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.
-Αξιολόγηση θέσεων και προσώπων στο δημόσιο. Απομάκρυνση όσων αξιολογούνται αρνητικά δύο φορές και που δεν κατορθώνουν να βελτιωθούν ακόμη κι αν αλλάξουν θέση.
-Διαύγεια στο σύνολο των αποφάσεων της Ελληνικής Διοίκησης.
-Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, με πειραματικά πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές.
-Απομάκρυνση των κομματικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
-Σταδιακή αποδέσμευση από τον λιγνίτη και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
-Αλλαγή του εκλογικού συστήματος και νέο Σύνταγμα.
-Δυνάμωμα των ανεξάρτητων αρχών και διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.
-H φορολογία των επιχειρήσεων να πέσει στο 20% και η φορολόγηση των αγροτών να γίνεται με κίνητρα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τις ομάδες παραγωγών, όπως επίσης πρέπει να υπάρξει οργανική σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την τουριστική αγορά.