Την απόφαση να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας στην οποία είχαν προχωρήσει από την Πέμπτη, έλαβαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Ads

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δίνουν «πίστωση χρόνου» στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να υλοποιήσει τα αιτήματα τους.

Σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγεία, ο Παύλος Πολάκης δεσμεύθηκε για την πληρωμή εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες) που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο 2015 έως τις 27 Δεκεμβρίου, χορήγηση δαπάνης στολής για το έτος 2016, διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις εκτός έδρας αποζημιώσεις, διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης για ατύχημα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, καθώς και για χορήγηση της πτητικής αποζημίωσης στους διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές.

Διαμαρτυρία Ικαριωτών έξω από το υπουργείο Υγείας

Ads

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι κάτοικοι της Ικαρίας, για το θέμα του νοσοκομείου. Οι επικεφαλής των φορέων του νησιού είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας Σωτήρης Δρούλιας είπε ότι έφυγαν «με άδεια χέρια», καθώς οι προσλήψεις για κάλυψη των κενών παραπέμφθηκαν στη συνολική διαδικασία προσλήψεων στο χώρο της Υγείας.

Εξασφάλισαν ωστόσο ότι θα διευκολυνθούν μέχρι τότε οι  αεροδιακομιδές, που όπως τόνισε ο κ. Δρούλιας είναι πιο δαπανηρές από το ετήσιο μισθολογικό κόστος ενός γιατρού, ενώ στο μέλλον θα υπάρξει αντιμετώπιση του αιτήματος για μονάδα τεχνητού νεφρού, που ζητούν οι νεφροπαθείς, χωρίς να έχει αναφερθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Σύγκλιση απόψεων φαίνεται να υπήρξε στο ότι η κατάργηση της αυτονομίας του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού, δε δημιουργεί κανένα οικονομικό όφελος.

Με την επιστροφή των διαδηλωτών στο νησί, θα συνεδριάσουν οι φορείς που οργάνωσαν την κινητοποίηση για να εκτιμήσουν τις απαντήσεις του υπουργού και ανάλογα να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.