Ο Δήμος Ζωγράφου και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν διήμερο δράσης αφιερωμένο στην καταπολέμηση του Sex Trafficking.

Ads

Σάββατο 28 Νοεμβρίου

19.30 Μουσικό χάπενινγκ με τους Anasa.

20.00 Παράσταση-ντοκιμαντέρ Sex Trafficking από την Oμάδα Όνειρο: πραγματικές μαρτυρίες θυμάτων ζωντανεύουν στη σκηνή.

Ads

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία:  Alessandra Maioletti, Ιδέα – Ανθρωπολογική έρευνα: Μαρία Καραμητσοπούλου, Δημοσιογραφική έρευνα: Δάφνη Σκαλιώνη, Μουσική – Sound design: Corniza, Φωτισμοί: Giorgio Maioletti, Ενδυματολόγος: Κατερίνα Βαμβακά – Gaffer&Fluf, Ερμηνείες: Έλενα Γιαννακοπούλου, Στέλλα Γεωργουλέα, Γιώργος Καπετανάκος, Σταύρος Μοίρας, Ευαγγελή Φίλη.

21.00 Ανοιχτή συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες από δυο χώρες, την Ιταλία και την Ελλάδα, που βρίσκονται σήμερα στον πυρήνα του προβλήματος όντας χώρες διέλευσης αλλά και προορισμού των θυμάτων. Daniela Bucelli ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Francesco Carchedi καθηγητής κοινωνιολογίας Παν/μιο La Sapienza, Paola Monzini κοινωνιολόγος – συγγραφέας, Κωνσταντής Καμπουράκης κοινωνικός λειτουργός, Μαρία Καραμητσοπούλου ανθρωπολόγος, Ηρακλής Μοσκώφ εθνικός εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, Δάφνη Σκαλιώνη δημοσιογράφος – συντονίστρια.

22.00 Συναυλία Fin’Amor με τους Lamia Bedioui, Σόλη Μπαρκή και Νίκο Σουλιώτη.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου

11.30 Μουσικό χάπενινγκ με τους Anasa.

12.00 Παράσταση-ντοκιμαντέρ Sex Trafficking από την Oμάδα Όνειρο για μαθητές γυμνασίου – λυκείου και φοιτητές.

13.00 Ανοιχτή συζήτηση με την Αλεξάνδρα Μητσιάλη, συγγραφέα της βραβευμένης ιστορίας για το σύγχρονο δουλεμπόριο στην Ελλάδα Θα σε σώσω ό,τι κι αν γίνει.

13.30 Συναυλία Ταξίδι στους ήχους του κόσμου με τους Lamia Bedioui, Σόλη Μπαρκή, και Νίκο Σουλιώτη, που ερμηνεύουν μουσικές διαφόρων χωρών.

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Paolo Patrizi με τίτλο MigrantSexWorkers, καθώς και φωτογραφίες της Αλεξάνδρας Μένογλου και του Κωνσταντή Καμπουράκη (ΑctUp) με τίτλο Ανδρικό Τrafficking: Αττική – Ανθρώπινες Μηχανές. Παράλληλα στο χώρο θα βρίσκονται stands διαφόρων ΜΚΟ που ασχολούνται με το Sex Trafficking.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ομάδα Όνειρο SEX TRAFFICKING

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία:  Alessandra Maioletti, Ιδέα – Ανθρωπολογική έρευνα:  Μαρία Καραμητσοπούλου, Δημοσιογραφική έρευνα:  Δάφνη Σκαλιώνη, Μουσική – Sound design: Corniza, Φωτισμοί: Giorgio Maioletti, Ενδυματολόγος: Κατερίνα Βαμβακά – Gaffer&Fluf, Ερμηνείες: Έλενα Γιαννακοπούλου, Στέλλα Γεωργουλέα, Γιώργος Καπετανάκος, Σταύρος Μοίρας, Ευαγγελή Φίλη.

Η ομάδα Όνειρο με την παράσταση – ντοκιμαντέρ Sex Trafficking δίνει φωνή στα θύματα διακίνησης και σωματεμπορίας. Μέσα από τις πραγματικές μαρτυρίες περιγράφεται η λειτουργία του σύγχρονου δουλεμπορίου, ενός από τους πιο κερδοφόρους, παράνομους επιχειρηματικούς κλάδους στον κόσμο. Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης αλλά και προορισμού. Αναζητώντας τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου, δίνουμε φωνή σε όλους τους πρωταγωνιστές (θύτες και θύματα, άνδρες και γυναίκες), από το Νεπάλ μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γερμανία έως την Ελλάδα. Όπως είπε ο Σολζενίτσιν: “Να κρύβεις τη φρίκη: ίσως αυτός να είναι ένας από τους σκοπούς του κάθε πολιτισμού”. Εμείς από την πλευρά μας, χρησιμοποιώντας ένα μέσον του πολιτισμού, το θέατρο, θέλουμε να φέρουμε αυτή τη φρίκη στο φως και να πάψουμε να είμαστε συνένοχοι με τη σιωπή μας.

H Ομάδα Όνειρο ευχαριστεί την Οργάνωση ActUp, το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, τη Νέα Ζωή, τη Cyprus STOP Trafficking, τη Space International και τον Siddhart Kara που μας παραχώρησαν κάποιες από τις μαρτυρίες γυναικών.

Η παράσταση – ντοκιμαντέρ Sex Trafficking έχει πα ρουσιαστεί από το 2013 έως το 2015 στα: Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Festival Break the chain), Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Βύρωνα), θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος (ELΑΙώNAS FESTIVAL 2015), στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και στο Θέατρο Εμπρός.

Η Ομάδα Όνειρο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 από την Αlessandra Maioletti. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος της ομάδας είναι η συνεργασία  ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης. Η ελευθερία του πνεύματος, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, οι νέες ασθένειες της εποχής, η γυναικεία ταυτότητα, η αναρχία του χιούμορ, η ιστορική μνήμη και η ανατροπή των κοινωνικά κατασκευασμένων ρόλων είναι τα κύρια θέματα εργασίας της.