Στην ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου «Ο ασυμβίβαστος», ο πρωταγωνιστής ενσαρκώνεται από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ο οποίος παίζει το ρόλο ενός φοιτητή στη σχολή Ιατρικής της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας έρθει σε σύγκρουση με τον καθηγητή πατέρα του, απογοητευμένος από την αποσύνθεση του εκπαιδευτικού συστήματος, αποφασίζει να φύγει για την Αθήνα. Εκεί, περνάει τον καιρό του παίζοντας κιθάρα στους δρόμους. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να βγάλει κάποια χρήματα και προσπαθεί να βγάλει δίσκο.

Παράλληλα έρχεται σε επαφή με τους πιο απίθανους χαρακτήρες. Ένας από αυτούς είναι και ο Μπάμπης ο Φλου. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας ο ήρωας κινείται μεταξύ του περιθωρίου και της ένταξης σε μια κοινωνία που απαιτεί απ' αυτόν συμβιβασμούς και υπακοή στους κανόνες. Tελικά αναγκάζεται να ενσωματωθεί στο σύστημα για να σώσει την οικογένειά του.

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Παύλος Σιδηρόπουλος, Μπέτυ Λιβανού, Ελένη Μανιάτη, Βέρα Κρούσκα, Σταύρος Ξενίδης, Κώστας Βρεττός, Νίκος Αλευράς, Ζοζεφ Ντομης, Μαρίνος Αλεξάκης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Υβόνη Βλαδίμηρου, Φωνή αδελφού: Κώστας Τζούμας.
Μουσική/μουσική επιμέλεια: Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Θεοδωράκης.
Τραγούδια: «Κάποτε θά 'ρθουν να σου πουν» (μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος)
Ηχοληψία: Γιάννης Δερμιτζάκης