Στις 16 Οκτωβρίου του 1973 ο Χένρι Κίσσινγκερ  βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Λίγα χρόνια αργότερα δικαστές απ'όλο τον κόσμο του ζητούν να απολογηθεί για δολοφονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ,την Κύπρο και την Ελλάδα για τον ρόλο του πρώην αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, βασισμένη σε μαρτυρίες συνεργατών του Κίσσινγκερ, ερευνητών, καθώς και θυμάτων του. Ανάμεσα τους, ένας έλληνας δημοσιογράφος τον οποίο σχεδίαζαν να απαγάγουν απο την Ουάσιγκτον για να πεθάνει - όπως αναφέρουν έγγραφα του Κίσσινγκερ  που έρχονται στην δημοσιότητα - στις ελληνικές φυλακές επί δικτατορίας.

Aπό την σφαγή στο Ανατολικό Τιμόρ έως την επιχείρηση "Κόνδωρ" - τις δολοφονίες  Λατινοαμερικάνων αντικαθεστωτικών - το κατηγορήτηριο εναντίον του Κίσσινγκερ είναι μακρύ αλλά καλά θεμελιωμένο: τις ευθύνες του στην επέκταση του πολέμου στο Βιετνάμ αναλύει ο Ρότζερ Μόρις, συνεργάτης του στο Συμβουλιο Εθνικής Ασφαλείας, δίνοντας συγχρόνως το κλίμα που επικρατούσε στο "σχεδόν φασιστικό" Λευκό Οίκο των Κίσσινγκερ-Νίξον: ο Μόρις τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και ο Κίσσινγκερ  διατάζει την παρακολούθηση του. Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο πραξικόπημα της Χιλής το 1973 μιλάει ο Ροζέ Σνάιντερ, γιος του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων που δολοφονήθηκε ώστε να ανοιξει ο δρόμος στον Πινοσέτ. Τις τραγικές ευθύνες του για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο επισημαίνουν ο αμερικανός διπλωμάτης Τόμ Μπόγιατ, που  προειδοποιούσε συνεχώς τον υπουργό του για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου - και ο ιστορικός Μακάριος Δρουσιώτης.

Μια σειρά απόρρητων εγγράφων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν τις σχέσεις του Κισσινγκερ με την ελληνική χούντα καθώς και την συστηματική εκστρατεία του εναντίον του έλληνα δημοσιογράφου Ηλία Δημητρακόπουλου - πολέμιου της ελληνικής δικτατορίας στις ΗΠΑ. Ο Δημητρακόπουλος δεν πέφτει στην πρώτη παγίδα και δεν πεθαίνει στις ελληνικες φυλακές - όπως προφητεύουν τα έγγραφα του Κίσσινγκερ - αλλά έχει να αντιμετωπίσει μια δεύτερη: όπως αποκαλύπτει ο έλληνας πρέσβυς Χαράλαμπος Παπαδόπουλος που υπηρετούσε τότε στην Ουασιγκτον, η ελληνική ΚΥΠ, σε συνεργασία με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στις οποίες προϊσταται  ο Κίσσινγκερ, σχεδιάζουν την απαγωγή του και την μεταφορά του με ενα υποβρύχιο από τη Βιρτζίνια στην Αθήνα!!

Μιλούν ακόμη ο Κρίστοφερ Χίτσενς, συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου "Η δίκη του Κίσσιγνκερ", ο γνωστός χιλιάνος λογοτέχνης Ζοσέ Σεπόυλβεδα, ο υποστηρικής του Κίσσινγκερ  πρώην υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χαίηγκ, ο Ηλίας Δημητρακόπουλος και ο αμερικανός δημοσιογράφος Τομ Ριτζγουαίη, συγγραφέας ενός άρθρου με τον τίτλο:"Ο Μιλόσεβιτς του Μανχάτταν".