«Όλες οι τραγωδίες γίνονται στις 11 Σεπτέμβρη και μάλιστα Τρίτη», λέει ο διάσημος Χιλιάνος συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα καθώς εξιστορεί την μαύρη μέρα στην ιστορία της Χιλής: στις 11 Σεπτέμβρη του 1973, το πραξικόπημα του στρατηγού Πινοσέτ ανέτρεπε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Σαλβαντόρ Αλλιέντε βάζοντας για δεκαετίες «στον γύψο» την χιλιάνη δημοκρατία.

Στηριγμένη στους απόρρητους φάκελους της CIA και του Στέηντ Ντηπάρντμεντ που ήρθαν πρόσφατα στην δημοσιότητα καθώς και στις μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής, η εκπομπή καταγράφει την συστηματική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Αλλιέντε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τον Λευκό Οικο των Νίξον-Κίσσινγκερ.

Παρά τις δολοφονίες προσωπικοτήτων της Χιλής, τις βομβιστικές επιθέσεις και τις απεργίες που χρηματοδοτούνται με χρήματα των αμερικανών φορολογούμενων, ο σοσιαλιστής Αλλιέντε κερδίζει σε δημοτικότητα. Τότε, αποκαλύπτει ο πρώην πράκτορας της CIA Φίλιπ Αίητζυ τίθεται σε εφαρμογή το «σχέδιο Ζ» που θα οδηγήσει τελικά στο πραξικόπημα του Πινοσέτ.