«Οι κυνηγημένοι της Μεσογείου» ένα web ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ανάγλυφα (με 15 videos κείμενα και φωτογραφίες) ολόκληρο το δράμα της προσφυγικής κρίσης στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την έξαρση του 2015 και εστιάζει στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει προσωπικές ιστορίες με υψηλού επιπέδου κινηματογράφηση, συνεντεύξεις ανώτερων αξιωματούχων, να μάθει τις διαδρομές της προσφυγικής κρίσης, να νιώσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά να διασώσει τους ανθρώπους που οι δουλέμποροι εγκατέλειψαν σε βραχονησίδες ή έριξαν στη θάλασσα, αλλά και το δράμα εκείνων που αναγκάσθηκαν να θάψουν γυναίκες και μικρά παιδιά, καθώς και να δει τους τάφους χωρίς όνομα στα κοιμητήρια των ελληνικών νησιών κυρίως στην Μυτιλήνη.

Οι χρήστες μπορούν να μάθουν για την «επανεγκατάσταση» και τα hot spots στην ΕΕ και να παρακολουθήσουν ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τους φωτογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου για τα προσφυγόπουλα.

* Το ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου «WebDoc» (WEB Ντοκιμαντέρ). Η ιδιαιτερότητά του WebDoc είναι ότι «μιξάρεται» στον ίδιο χώρο η εικόνα, ο ήχος και το κείμενο με μια διαδραστική φόρμα που δίνει τη δυνατότητα μη γραμμικής ανάγνωσης.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει περιήγηση με πολλαπλούς τρόπους σε video, σε slideshow ή να γίνεται ο ίδιος ο πρωταγωνιστής ακολουθώντας τις προτεινόμενες διαδρομές. Μπορεί επίσης οποιαδήποτε στιγμή να επιστρέψει στο ΜΕΝΟΥ και να επιλέξει με ποια σειρά θα παρακολουθήσει το περιεχόμενο, καθώς είναι αυτός που αποφασίζει και αξιολογεί ποια κατεύθυνση επιθυμεί να ακολουθήσει, ποια πλευρά του web-ντοκιμαντέρ θα διερευνήσει και τι θα βάλει σε πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα θέση.