Ερώτημα πρώτο: ποια η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακραία συμπεριφορά των ΟΥΚΑΔΩΝ;

Ads

Α. Η κυβέρνηση, αφού ταλαντεύτηκε σε ποιον υπουργό να φορτώσει τη διαχείριση του ζητήματος, γρήγορα ανέλαβε εκστρατεία ανάδειξης του «δημοκρατικού της προσωπείου». Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, Χρυσοχοϊδης, επένδυσε επικοινωνιακά όχι μόνο προβάλλοντας την «αποφασιστική» στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Έναντι των Τούρκων ματαιώνοντας το ταξίδι του, αλλά έσπευσε να καταδικάσει τις απαράδεκτες ενέργειες των Ειδικών Δυνάμεων και να λάβει πειθαρχικά μέτρα.

Βεβαίως δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για την αναίτια σύλληψη του μέλους της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, Ν.Χ., μετά το τέλος Διεθνούς Συνάντησης αγωνιστών του Εργατικού και Αντιπολεμικού κινήματος Ελλάδας-Τουρκίας Κύπρου. Συνέχισε απτόητος το σχέδιο των απάνθρωπων επιχειρήσεων σκούπας, όπως ονομάζει τις βάρβαρες επιχειρήσεις καταστολής στα αστικά κέντρα της χώρας, αρχής γενομένης από την καταδίωξη των οικονομικών προσφύγων στην Πάτρα. Επίσης, καλύπτει και καθοδηγεί της αναίτιες συλλήψεις αγωνιστών και συμμετεχόντων σε διαδηλώσεις, όπου στο πρόσωπο του κρατούμενου Μάριου επιχειρείται η τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται και διαδηλώνουν.

Β. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διεξαγωγή της παρέλασης σιωπά. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, εξίσου εμετικά συνθήματα ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στις εξέδρα των επισήμων, όπου παρευρίσκονταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, από μέλη των Λεσχών Εφέδρων. Πρόκειται για τις γνωστές γιάφκες της ακροδεξιάς και των βετεράνων των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντάσσει υπηρεσιακά στους σχεδιασμούς της Πολιτικής Προστασίας. Οι ακραίες αυτές ομάδες, που τακτικά εκπαιδεύονται και για μάχες μέσα σε πόλεις, ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, ακόμη και εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων!

Ads

Για αυτό το λόγο τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν καταγγέλλουν τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και δεν διαλύουν τώρα τις Λέσχες Εφέδρων;

Ερώτημα δεύτερο; Γιατί τα ΜΜΕ προέβαλαν τόσο πολύ, τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση της Αθήνας, ενώ αποκρύπτουν τα όσα, παρόμοια περιστατικά, σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη;

Πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ επιθυμούν και αυτά να ξεπλύνουν τις ακροδεξιές τους αμαρτίες από τους εναγκαλισμούς τους με τα κατακάθια της πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουν ξανά να προστατεύσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλο πράγμα να «πουλήσουν» κοινωνική ευαισθησία-δημοκρατικότητα και άλλο, να φωτίσουν πραγματικά, την πρόσδεση του κρατικού μηχανισμού με την ακροδεξιά και την επιχειρησιακή της ένταξη σε μηχανισμούς καταστολής του εχθρού λαού.

Για αυτό τα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και δεν απαιτούν τη διάλυση των Λεσχών Εφέδρων.

Ερώτημα τρίτο: γιατί τα ΜΜΕ προβάλλουν τόσο έντονα τα γεγονότα στην παρέλαση της Αθήνας και επαναλαμβάνουν συστηματικά, καταγγέλλοντας βέβαια πάντα, τα συνθήματα των Ειδικών Δυνάμεων -«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» ή «Τους λένε “Σκοπιανούς”, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς».

Πιστεύουμε ότι και διαμέσου της καταγγελίας, τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαμορφώνουν κλίμα εθνικιστικού και ρατσιστικού παροξυσμού. Οι εκδότες-καναλάρχες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα όταν πραγματικά εφαρμοστούν τα μέτρα και έρθει το νέο κύμα της αντεργατικής επίθεσης από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., θα υπάρξει ένα εύφλεκτο κοινωνικό πεδίο. Η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων δε μπορεί να ενσωματωθεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα δημιουργηθούν οι όροι για έναν νέο Δεκέμβρη, μόνο που τη φορά αυτή, η Εξέγερση θα είναι Εργατική!

Χρησιμοποιούν επομένως τον εθνικισμό και ρατσισμό σήμερα για να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα και αύριο για να σπείρουν εμφύλιο ανάμεσα στους εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ρατσιστικά σουξέ που μέχρι τώρα περιελάμβαναν «Πακιστανούς και Αφγανούς κλέφτες, μουσουλμάνους βιαστές κλπ» επιστρέφουν στο παλιό και αγαπημένο θέμα των Αλβανών μεταναστών και των «γυφτοΣκοπιανών». Ας συνυπολογίσουμε δύο παραμέτρους;

Α. Οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν εδώ και χρόνια κομμάτι της εργατικής τάξης, ενσωματωμένο στην κοινωνία μας. Όμως, βιώνουν και αυτοί, αλλά και θα βιώσουν ακόμη περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τις συνέπειες της αντεργατικής επίθεσης. Γιατί ο Αλβανός εργάτης όχι μόνο είναι και αυτός θύμα της λιτότητας, της φορολογίας, των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, αλλά χάνει και αυτός ήδη τη δουλειά του στην οικοδομή, στο χωράφι, στον τουρισμό, στα Μεγάλα Έργα. Σήμερα μένει μακριά από τα σωματεία, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να ζήσει την οικογένεια του με περίσσιο κόπο και ιδρώτα. Αύριο, όταν θα είναι άνεργος και μπροστά σε τείχος προβλημάτων μπορεί να αναζητήσει αγωνιστική-συλλογική απάντηση σε αυτά.

Β. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι διεργασίες για την επίτευξη λύσης στο λεγόμενο ζήτημα της Ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Με δεδομένο ότι το ελληνικό κράτος ασκεί επιθετική στάση από το 1990 έναντι των γειτόνων φτάνοντας ακόμη και σε Οικονομικούς Πολέμους-Εμπάργκο, ενώ θεωρεί τα Βαλκάνια «Ζωτικό Χώρο της Ισχυρής Ελλάδας», δεν πρέπει να αποκλειστεί το ανέβασμα των εθνικιστικών τόνων.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η προσεκτική ανάγνωση των εφημερίδων αποκαλύπτει τα αδίστακτα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης και των πολιτικών επιτελείων της. Άμεση υπήρξε η απάντηση του Αλβανικού κράτους και των εθνικιστικών οργανώσεων, που απάντησαν με επίσης χυδαίο τρόπο. Σε διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα για τα συνθήματα των βατραχανθρώπων, δεκάδες Αλβανοί, μέλη του Κινήματος MJAFT και του Δικτύου Αλβανικών Οργανώσεων, ακούστηκαν τα συνθήματα: «Η Ελλάδα είναι το αίσχος της Ε.Ε.». Η καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος από την αλβανική κυβέρνηση αποκαλύπτεται από την ζωντανή κάλυψη της κατάμεστης από αλβανικές σημαίες διαδήλωσης από δύο τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Τα περισσότερα πανό αφορούσαν «τα δικαιώματα των τσάμηδων», ενώ ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν είναι: «Πόσο περήφανος αισθάνεται κανείς που είναι Αλβανός», «Η Αλβανία είναι μία, με Κόσσοβο και Τσαμουριά».

Η οργή του Αλβανού μετανάστη δεν βρει να βρει ταξική έκφραση, αλλά εθνική και να ενταχθεί στα επεκτατικά σχέδια του αλβανικού κατεστημένου.

Παράλληλα, διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Πέτροφ, προς την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εξαιτίας των υβριστικών συνθημάτων.

Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό γεγονός είναι η στάση του ΛΑΟΣ, που βεβαίως δεν καταδικάστηκε από κανένα Κανάλι. Θέλοντας να προστατεύσει αυτούς που συμμετέχουν στην απάνθρωπη και επαναλαμβανόμενα δολοφονική καταστολή του κινήματος και των μεταναστών, αλλά και να απαιτήσει «εθνικό μέτωπο», με ακραίο εμετικό περιεχόμενο, δηλώνει ο Γ.Καρατζαφέρης: «Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους».

Το ΛΑΟΣ, κόμμα που απαιτεί το ξέπλυμα χρήματος των μαφιόζων και των εμπόρων ναρκωτικών, που υπήρξε πάντα υπερασπιστής της πιο άγριας εκδοχής εφαρμογής μέτρων υπέρ του κεφαλαίου και για αυτό αγαπημένο παιδί των Μιντιαρχών, απαιτεί μεγαλύτερη καταστολή: «καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μην στοχοποιεί πότε τους αστυνομικούς, πότε τους ειδικούς φρουρούς και πότε το Λιμενικό αλλά να εξασφαλίσει στη χώρα ευταξία η οποία έχει χαθεί ελπίζουμε όχι δια παντός”.

ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ απαιτεί το ΛΑΟΣ. Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δεν μπορεί να ανεχθεί την ΤΑΞΙΑ των κοινωνικών αγώνων. Να θυμίσουμε, ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο κατάπτυστος τηλε-νομάρχης έχουν απαιτήσει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των απεργιών όσο κρατά η κρίση , για να δεχτούν την επιβράβευση των χρυσοπληρωμένων δημοσιογράφων.

Περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη, η ανάπτυξη εργατικών αγώνων που θα απαιτήσουν την Ανατροπή της Αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Απαιτείται η ενωμένη πάλη των εργαζόμενων ανεξάρτητα την εθνικότητα, τη θρησκεία και το χρώμα τους, στοχεύοντας στην ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τις λογικές «εθνικής ενότητας» που προτάσσει ο κόσμος του πλούτου, τα κόμματα της αστικής τάξης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η καθεστωτική Αριστερά ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και ο κρατικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η συνεννόηση και οι κοινοί αγώνες της εργατικής τάξης σε Βαλκάνια-Αιγαίο και Ευρώπη είναι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Προωθεί στο σχολιασμό ο/η χρήστης diktiospartakos

Πηγή: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ