https://www.palmografos.com/

Ads

Η Jennifer Lopez είναι μια διάσημη τραγουδίστρια από τη Λατινική Αμερική, η οποία έχει υποστηρίξει χρηματικά την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για τις δολοφονηθείσες γυναίκες στο Μεξικό (υπολογίζεται ότι έχουν δολοφονηθεί 350 νέες γυναίκες από το 1993) και επίσης έχει συνεισφέρει υπέρ των παιδιών – θυμάτων του τυφώνα Κατρίνα.

Εμβρόντητοι ωστόσο, μείναμε όλοι, όταν η Jennifer αποφάσισε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου – καζίνο, «Cratos Premium Hotel», στη Βόρεια Κύπρο, μαζί με τον σύζυγό της Mark Anthony και τα δίδυμα παιδιά τους, όπου σκοπεύει να γιορτάσει και τα γενέθλιά της. Ας σημειωθεί εδώ ότι το εν λόγω ξενοδοχείο, που ανεγέρθη από την τουρκική κατασκευαστική εταιρεία Bozgroup, κόστισε 220 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί την μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην περιοχή. Βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας και διαθέτει 10 βασιλικές σουίτες, 410 premium δωμάτια, τα μισά εκ των οποίων είναι σουίτες, 14 αίθουσες συνεδριάσεων, έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων και 14 εστιατόρια. Με μία διαφορά όμως: Η συγκεκριμένη περιοχή είναι κλεμμένη και ως εκ τούτου παράνομο είναι και ο,τιδήποτε κτίζεται σ΄αυτήν.

Γιατί ολόκληρο το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, που αποτελεί το 37% του νησιού, κυρία Lopez, είναι Κατεχόμενο από τουρκικό στρατό από το 1974, οπότε και η Κύπρος βάφτηκε στο αίμα, 5.000 Κύπριοι – κυρίως άμαχοι – σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης, πάνω από 800 γυναίκες βιάσθηκαν, 1620 άτομα περίπου αγνοούνται ακόμα, ενώ στις 200.000 ανέρχονται οι πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και έχασαν τις περιουσίες τους, επειδή έτσι αποφάσισε η τότε κυβέρνηση εγκληματιών της Τουρκίας και κανείς δεν την εμπόδισε.

Ads

image

Και το χειρότερο: Τριάντα έξι χρόνια μετά, ο τουρκικός στρατός κατοχής εξακολουθεί να υπάρχει στο νησί της Αφροδίτης, απάντηση για τους αγνοούμενους δεν έχει ακόμα δοθεί, οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι από τα σπίτια τους και στερημένοι από τις περιουσίες τους, ενώ η Τουρκία – η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας – κατά την προσφιλή τακτική της, έχει εγκαταστήσει στα Κατεχόμενα 160.000 εποίκους από τα βάθη της Ανατολής, προσπαθώντας να παγιώσει τις εγκληματικές της ενέργειες.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς και να φρίξει, πως στα θεμέλια του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, μπορεί να υπάρχει ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους, όπου ο τουρκικός στρατός έθαψε τους Έλληνες στρατιώτες που έκτοτε αγνοούνται και πως πάνω στα οστά των ανθρώπων αυτών δεν αποκλείεται να διασκεδάζουν ανυποψίαστοι τουρίστες, όπως εσείς, κυρία Lopez.

Θέλουμε να πιστεύουμε επομένως, ότι όλα αυτά δεν τα γνωρίζατε και τώρα που είστε ενήμερη θα αναθεωρήσετε την απόφασή σας, διαφορετικά θα είναι σαν να επικυρώνετε μια εγκληματική ενέργεια, που έχει προξενήσει ανείπωτο πόνο κι έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, γεγονός που δεν συνάδει βέβαια με την έως τώρα δραστηριότητά σας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντίθετα μάλιστα, θα θέλαμε να σας προτείνουμε να ηγηθείτε εσείς η ίδια μιας εκστρατείας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη. Γιατί δυστυχώς, μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, υπάρχει μια άλλη Γάζα, που υποφέρει και ίσως ο κόσμος δεν το γνωρίζει.

Ας γίνουμε όλοι μέλη της Ομάδας:

https://www.facebook.com/pages/AGAINST-JENNIFER-LOPEZ-PERFORMING-IN-OCCUP…

*Η Χριστιάννα Λούπα είναι δικηγόρος και συγγραφέας