Ξεκινάμε από αυτό: Η επίθεση των ισραηλινών κομμάντος στον «Στόλο της Ελευθερίας», πράξη που αποδοκιμάστηκε και από ένα μεγάλο μέρος Ισραηλιτών, είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Ads

https://christiannaloupa.wordpress.com/

Συνεχίζουμε με ερωτήσεις: Τα ελληνικά ΜΜΕ κάλυψαν αντικειμενικά το γεγονός; Ποια είναι η IHH; Ποιος ο πραγματικός ρόλος της Τουρκίας στην αποστολή; Μπορούσε να είχε αποφευχθεί η αιματηρή σύγκρουση;

Η κάλυψη των γεγονότων από τα ελληνικά ΜΜΕ, μόνον ως επιεικώς απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί. Σαφώς και το Ισραήλ δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για το τραγικό γεγονός, όμως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αμερόληπτη ενημέρωση, όταν δεν προβάλλονται τα στοιχεία και των δύο πλευρών. Τα videos με τους κομμάντος που μπήκαν στο καράβι για έλεγχο και οι «ακτιβιστές» τους επιτέθηκαν με ξύλα, σίδερα κλπ. ελάχιστα ως καθόλου προβλήθηκαν, χαρακτηριζόμενα ως κατασκευή της ισραηλινής προπαγάνδας. Τώρα, πώς το γνωρίζουν αυτό, άγνωστο. Τόλμησα, μάλιστα, η αφελής, να ανεβάσω τα δύο σχετικά videos στο Blog μου για να δεχθώ καταιγισμό μηνυμάτων, όπου χαρακτηριζόμουν ως σιωνίστρια, υπηρέτρια της Μοσάντ και της εβραϊκής προπαγάνδας και δεν συμμαζεύεται!

Ads

Επίσης, ακούσατε εσείς πουθενά, τις δηλώσεις της Κύπριας ευρωβουλευτού και παιδοχειρουργού, κυρίας Ελένης Θεοχάρους, η οποία από την αρχή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής και είχε αρνηθεί να λάβει μέρος, «γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν παρεισφρύσει άτομα, που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές»; Η κυρία Θεοχάρους είχε συμμετάσχει σε προηγούμενη αποστολή στη Γάζα, ενώ έχει προσφέρει πολλές φορές τις υπηρεσίες της στους Παλαιστίνιους, ως γιατρός, από τη δεκαετία του ’80. «Ακόμη και μέλη της τουρκικής ΜΙΤ βρίσκονταν στα πλοία προς τη Γάζα», που κτυπήθηκαν από το Ισραήλ, υποστήριξε η ευρωβουλευτής.

Συνεχίζουμε: Ακούσατε να γίνετε λόγος για το πραγματικό πρόσωπο της ΙΗΗ; Βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε καν ακούσει το όνομα της φερόμενης ως ανθρωπιστικής Οργάνωσης που έλαβε μέρος στην αποστολή για λογαριασμό της Τουρκίας και η οποία έχει δεχτεί σφοδρότατες κριτικές και από μεγάλο μέρος του ίδιου του τουρκικού λαού. Κατηγορείται μάλιστα ότι έχει καταχραστεί μεγάλα χρηματικά ποσά από εκείνα που κατά καιρούς έχει συγκεντρώσει, αλλά και ότι διατηρεί δεσμούς με τη Χαμάς και το μόνο που επιδιώκει είναι ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ). Στην ιστοσελίδα της εξ άλλου, (www.ihh.org.tr),
που «έκλεισε» από χθες, ο έντονος ισλαμισμός και η μισαλλοδοξία είναι διάχυτα: «… η Δύση προσπαθεί με τη διάδοση της ομοφυλοφιλίας να καταστρέψει την τουρκική κοινωνία, κουλτούρα και έθνος, και το Ισλάμ εν γένει». Επίσης, καταφέρεται εναντίον «ιεραποστόλων που προσπαθούν να εκχριστιανίσουν τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων χρησιμοποιώντας αλκοόλ, ναρκωτικά και γυναίκες»! (Πληροφορίες από το άρθρο του Αλέξανδρου Μασσαβέτα: «ΙΗΗ: Προβοκάτορες πίσω από την «ανθρωπιστική» μάσκα της οργάνωσης», https://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=46474).

Ας σημειωθεί εδώ, ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τη συγκεκριμένη αποστολή, ενώ κάτι που επίσης δεν έχει ακουστεί καθόλου είναι ότι καθημερινά σχεδόν περνούν τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τις οργανώσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ, από τέσσερα συγκεκριμένα περάσματα: Kerem Shalom και Sufa, Karni, Nahal Oz και Erez και αφού ελεγχθούν από τους στρατιώτες του Ισραήλ. Θυμάται κανείς το γερμανικής ιδιοκτησίας πλοίο Franco από το Ιράν, τον περασμένο Νοέμβριο, που βρέθηκε φορτωμένο με 2.000 ρουκέτες των 107 mm και 9.000 όλμους και είχε προορισμό τη Συρία και κατ’ επέκταση την Χεζμπολλάχ; Σύμφωνα με άρθρο του “Jane’s Missiles and Rockets”, οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ, αφού το κατέλαβαν κοντά στην Κύπρο, το οδήγησαν στο ισραηλινό λιμάνι Ashdod.

Η Τουρκία, τέλος, πώς βρέθηκε να υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καταπιεσμένων λαών, με τέτοιο βεβαρημένο ποινικό μητρώο, τη στιγμή μάλιστα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε μέσα στην ίδια την χώρα; Λέτε να καίγεται για τους Παλαιστίνιους; Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες άλλωστε, μέσα στη γείτονα, είναι γνωστό ότι δεν χαίρουν της καλύτερης μεταχείρισης.

image

Ο κύριος Ερντογάν πάντως, φαίνεται ότι έχει πολλά μαζεμένα εναντίον του Ισραήλ. Δεν ξεχνάμε άλλωστε και το ξέσπασμά του εναντίον του κυρίου Πέρεζ στη Διάσκεψη του Νταβός, καθώς πιστεύεται ότι οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν και εκπαιδεύουν τους αντάρτες του ΡΚΚ στο έδαφός τους, αλλά και ότι πίσω από τον μεγάλο εφιάλτη του κυρίου Ερντογάν, την Εργκένεκον, υπάρχει δάκτυλος της Μοσάντ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον ραβίνο Τουντσάι Γκιουνέι, φερόμενο ως πράκτορα της CIA, της Μοσάντ και της ΜΙΤ, που φυγαδεύτηκε στον Καναδά.

Μήπως, καταλήγουμε, η όλη αποστολή, με τη μορφή που πήρε, δεν οργανώθηκε παρά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας, η οποία για μια ακόμα φορά προσπαθεί να αναδειχθεί σε ήρωα στα μάτια των Αράβων, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο στη Μέση Ανατολή, εκτοπίζοντας το Ιράν, συσπειρώνοντας τον ισλαμικό κόσμο και κηρύσσοντας ψυχρό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ; Έναν πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, πετρελαίου και όπλων, όπου οι λαοί δεν αποτελούν παρά πιόνια και μολυβένια στρατιωτάκια χωρίς αξία και ζωή;

Τελικά, μήπως, χωρίς να το καταλάβουμε, παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας;

* Η Χριστιάννα Λούπα είναι δικηγόρος και συγγραφέας