Την «ιστορική» απόφαση να ντύσει τα «κουνελάκια» πήρε το πασίγνωστο περιοδικό Playboy. Δεν μιλάμε βέβαια για «βαρύ ντύσιμο». Ούτε το περιοδικό θα χάσει τον ερωτικό/σεξουαλικό χαρακτήρα του.

Ads

Κοινώς οι γυμνές φωτογραφήσεις φεύγουν και τα φωτομοντέλα θα ποζάρουν ελαφρά ντυμένα. Ο λόγος που το Playboy αλλάζει το χαρακτήρα του είναι φυσικά οικονομικός καθώς οι πωλήσεις του περιοδικού έχουν πάρει την κατιούσα. Η κυκλοφορία έχει πέσει στις 800.000. Παλιότερα τα νούμερα ξεπερνούσαν κατά πολύ το εκατομμύριο. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ιθύνοντες του περιοδικού θεωρούν ότι το σεξ δεν πουλάει πια εξαιτίας του διαδικτύου καθώς ο καθένας μπορεί να βρει οτιδήποτε τον ενδιαφέρει για το ζήτημα με το πάτημα ενός κουμπιού και ότι ώρα θέλει. «Είναι πλέον ντεμοντέ» λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Play Boy, Σκοτ Φλάντερς για το χαρακτήρα του περιοδικού. 

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του ιδρυτή του περιοδικού, Χιου Χέφνερ, ο ερωτισμός που θα αποπνέει το Play boy θα πρέπει να είναι πιο «καλλιτεχνικός» ενώ η ύλη θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει μια κατεύθυνση όπως αυτή του Vice, με συνεντεύξεις, ελεύθερο ρεπορτάζ και θέματα ερευνητικής δημοσιογραφίας. 

Ads