Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε τηλεφωνικά ο Στέφανος Μπαγεώργος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, στον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, λόγω της διαφωνίας του με την απόφαση συμμετοχής στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ο Οδυσσέας Βουδούρης εξαπέλυσε βολές για την επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ads

 
Ο Στέφανος Μπαγεώργος ανακοίνωσε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως ισχύει η επιστολή που είχε στείλει την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, στην οποία ανέφερε πως σέβεται αλλά διαφωνεί με την απόφαση συμμετοχής στην κυβέρνηση.
 
Ως αποτέλεσμα της διαφωνίας του ο Στέφανος Μπαγεώργος επισήμανε πως δεν μπορεί «να συμβάλλει ούτε ως μέλος της ΔΗΜΑΡ, πόσω μάλλον της ηγεσίας του».
 
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Στέφανος Μπαγεώργος, από τα ηγετικά στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ που αποχώρησαν και δημιούργησαν τη ΔΗΜΑΡ,  είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν κατάφερε να τον μεταπείσει.
 
Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο Σκάι, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι η επιστολή Σαμαρά περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή του μεταρρυθμίσεων» συνιστά απόκλιση από τη συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών και χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι απουσιάζει από το κείμενο η λέξη-κλειδί: «επαναδιαπραγμάτευση».