Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες. Νέα επίθεση σημειώθηκε στα Χανιά μέσα σε ένα 24ωρο και μάλιστα στην ίδια περιοχή, αυτή της Νέας Χώρας.

Ads

 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε βάρος ενός 27χρονου άστεγου, Αιγυπτιακής καταγωγής. Οι δράστες  με σιδηρολοστούς, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του και να του αφαιρεθεί το ένα νεφρό. Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων. Όπως ανέφερε στο  tvxs.gr μέλος της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα, φίλοι του θύματος έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν, αλλά οι περίπου 20 δράστες απομακρύνθηκαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλουν πως η επίθεση έγινε από Χρυσαυγίτες. 
 
Πρόκειται για τοδεύτερο περιστατικό μέσα ένα 24ωρο καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, δέχτηκαν επίθεση με σιδηρολοστούς και μαχαίρια από 4 άτομα.
 
Αφού τους χτύπησαν, τους πήραν ρούχα, κινητά, χρήματα. Και οι δύο νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από μαχαιριές στο Νοσοκομείο Χανίων.
 
Ο Γιάννης Τσουκάτος, μέλος του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών εκτιμά ότι πρόκειται πιθανόν για συμμορίες με ρατσιστικά κίνητρα που δρουν στα Χανιά και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία δεν θα πρέπει να επιτρέψει τέτοια φαινόμενα.
 
«Πρέπει να αντιδράσουμε ως κοινωνία. Η Αστυνομία θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους ένοχους. Πιθανότατα να υπάρχει σχέση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, όμως, αυτό είναι δουλειά της Ασφάλειας».
 
«Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να δημιουργηθεί ρήξη γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Πρόκειται πιθανότατα για μια συμμορία που έχει ρατσιστικά κίνητρα. Οι μετανάστες ζουν μέσα στην κοινωνία και δεν έχουν πειράξει κανέναν. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν εργασία και αναγκαστικά μένανε έξω» σημειώνει.