Διεκόπη σήμερα στο B’ Mονομελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση των υποθέσεων του πινακίου για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, έχοντας εκδικάσει τέσσερις υποθέσεις. Συνεργάτης του δικηγόρου του υποψηφίου και υπεύθυνου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του δεν μπορούσε σήμερα να παραβρεθεί λόγω ταυτόχρονης εκδίκασης άλλης υπόθεσης στο Κακουργοδικείο του Ναυπλίου.
 

Ads

Οι μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Κασιδιάρη δεν εμφανίστηκαν, το ίδιο και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη,παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το αυτοκίνητο του Ηλία Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. 
 
Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου σήμερα συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες, φοιτητές και μεταπτυχιακοί από το Φυσικό και το Μαθηματικό και κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του «Ποτέ Ξανά». Νέα κινητοποίηση προγραμματίστηκε για τις 11 Ιουνίου, με αίτημα την καταδίκη των ενόχων της επίθεσης.

image
 
«Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή κάνει ότι μπορεί για να υποβαθμίσει την υπόθεση, άλλα και για να μην δικαστεί το πρωτοπαλίκαρο της ένα όψει των εκλογών της 17 Ιούνη. Ελπίζουν σε διεξαγωγή της δίκης με τον Κασιδιάρη εκλεγμένο βουλευτή και την συνεπαγόμενη ανάγκη άρσης ασυλίας του από τη Βουλή», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και συνεχίζει:
 
«Στις 17 Ιούνη απαντάμε όπως τους αξίζει. Ποτέ ξανά νεοναζί στη Βουλή. Καλούμε στις 8 Ιούνη στα ενωτικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια που γίνονται στην Αθήνα (Ομόνοια 7 μ.μ.), τη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου 6 μ.μ.), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο 7 μ.μ.) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας. Ποτέ Ξανά Φασισμός!».

Ads