Τη σύλληψη του Νίκου Κατσύφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς στη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου, στη Καλλιθέα, καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».

Ads

 
Σύμφωνα με την καταγγελία η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, όταν τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του Νίκου Κατσύφη και τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες «της απόσπασης κρατουμένου από  αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών».
 
Όπως αναφέρει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», το Σάββατο κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής –αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου «τραμπούκοι πλησίαζαν επανειλημμένως με μηχανάκια, έβριζαν και έφτυναν τους μετανάστες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση».
 
«Κάποια στιγμή τμήμα των μεταναστών, μαζί με έλληνες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τους παίρνουν στο κυνήγι. Τότε και μόνο τότε εμφανίζεται περιπολικό. Κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, κυνηγούν έναν αιγύπτιο μετανάστη στο σωρό, τον στριμώχνουν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και τον συνέλαβαν. Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους κι ο Νίκος Κατσύφης απαίτησε από τους αστυνομικούς την απελευθέρωση του μετανάστη. Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί άφησαν τον μετανάστη κι εξήγησαν ότι τον έπιασαν για την προστασία του! Όλος ο κόσμος ξαναγύρισε στη συγκέντρωση, η οποία συνεχίστηκε κανονικά με πορεία προς την πλατεία Ν.Σμύρνης», αναφέρει η Κίνηση.
 
«Η σημερινή σύλληψη του συνδικαλιστή φανερώνει πώς κάποιοι κύκλοι της αστυνομίας έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τον αυταρχισμό και τις διώξεις, αμφισβητώντας ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν τη Χρυση Αυγή και τις υπόλοιπες φασιστικές συμμορίες, που δρουν στις γειτονιές», τονίζει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και προσθέτει:
 
«Πρόκειται για χυδαία κλιμάκωση της συνεργασίας αστυνομικών και φασιστικών ομάδων στην Καλλιθέα. Την ώρα που μετανάστες που κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων, δέχονται απειλές από τους αστυνομικούς ότι θα φάνε ξύλο και μόλις απελευθερώνονται δέχονται επιθέσεις σε λίγα λεπτά από φασιστική συμμορία, την ώρα που δεν συλλαμβάνεται κανένας φασίστας μαχαιροβγάλτης, γίνονται συλλήψεις μεταναστών και ελλήνων που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις».
 
«Εχθές δόθηκε στην Καλλιθέα μια πρώτη απάντηση. Καλούμε τη Δευτέρα στις 11 π.μ. έξω από το κτήριο 16 στην Ευελπίδων για συμπαράσταση στο Ν.Κατσύφη. Δεν θα περάσει η φασιστική και αστυνομική τρομοκρατία εναντίον του κινήματος και της αριστεράς. Μπορεί ένα μεγάλο τμήμα των αστυνομικών να ψήφισε χρυσή αυγή, όμως να ξέρουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που επί μήνες αντιστάθηκαν στις πολιτικές του Μνημονίου και στις τελευταίες εκλογές τις απονομιμοποίησαν με την ψήφο τους, δεν πρόκειται να ανεχτούν κανενός είδους προκλήσεις. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να διαλυθούν η χρυσή αυγή και τα παρακλάδια της στην Καλλιθέα και σε κάθε γειτονιά», καταλήγει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»