«Καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, με κλιμακούμενη τάση μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή», καταγγέλλει η κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.  

Ads

 
Όπως καταγγέλλει η κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό «οι ρατσιστικές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών στην Καλλιθέα δεν έχουν τέλος, μετά την είσοδο των Χρυσαυγιτών στη Βουλή».
 
Σύμφωνα με την Κίνηση «εχτές το βράδυ ένας ακόμη μετανάστης νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, μαχαιρωμένος και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά την επίθεση που δέχτηκε στις 23.00 στην πλατεία Κύπρου από 40 ροπαλοφόρους, οπλισμένους με σιδερογροθιές και γλομπς». Στην καταγγελία σημειώνεται πως «οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έδρασαν με την ανοχή της αστυνομίας».
 
Πριν από δύο ημέρες, ο Ahmed Zaki, συντονιστής του κινήματος της 6ης Απριλίου στην Ελλάδα, κατήγγειλε μία ακόμα επίθεση σε 4 Αιγύπτιους, επίσης στην Καλλιθέα, την πρώτη μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με τον Ahmed Zaki οι τέσσερις Αιγύπτιοι «επέστρεφαν από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας κι όταν έφτασαν στην οδό Κύπρου εμφανίστηκαν μπροστά τους πάνω από 8 μηχανές 250cc. Αυτοί που επέβαιναν φορούσαν μαύρα ρούχα , άρχισαν να τους χτυπάνε με ξύλα και σιδερένιες αλυσίδες και τελικά τραυματίστηκαν 3 άτομα».
 
«Αρκετοί αιγύπτιοι που μένουν στην Καλλιθέα εξοργίστηκαν κι αποφάσισαν να κάνουν πορεία σαν αντίδραση γι’αυτό που έγινε. Βγήκαν στο σημείο που έγινε το επεισόδιο , όμως η ελληνική Αστυνομία συμπαρατάχθηκε με τους χρυσαυγίτες απειλώντας τους αιγύπτιους (ή φεύγετε ή σας κλείνουμε στη φυλακή) και λέγοντάς τους πως θα βγει διαταγή απέλασης», σημειώνει ο Ahmed Zaki.
 
«Βέβαια , δεν πιάσανε τους δράστες», τονίζει και ερωτά «πού είναι η αιγυπτιακή Πρεσβεία σε όλ’αυτά;». «Κάποιο απ’τα παιδιά της κοινότητας κάλεσε το τηλέφωνο της Πρεσβείας που είναι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μίλησε σε έναν υπάλληλο που ονομάζεται ΣΑΜΠΑΛΑΝ και στον πρόξενο ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΜΑΧΝΤΙ. Τον ενημέρωσαν ότι θα σταλεί κάποιος από την Πρεσβεία σήμερα στο νοσοκομείο για να δει τον τραυματία που είχε εισαχθεί , όμως μέχρι τις 5.30 το απόγευμα (οπόταν και έφυγε ο φίλος του τραυματία) δεν είχε εμφανισθεί κανείς και μάλλον ούτε και πρόκειται να εμφανισθεί. Το όνομα του τραυματία που νοσηλεύεται ειναι ΜΟΜΤΑΖ ΜΟΥΧΕΜΠ – Φέρει μώλωπες και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση.
Αλλα 2 άτομα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και βγήκαν από το νοσοκομείο. Είναι ο ΜΠΕΣΑΟΥ ΝΕΣΑΝ που τραυματίστηκε στο χέρι και στη μύτη και ο ΜΑΛΑΚ ΑΝΤΕΛ που χρειάστηκε να μπει γύψος στο σπασμένο χέρι του», καταλήγει ο Ahmed Zaki
 
«Φτάνει πια. Ο αγώνας κατά του φασισμού είναι αγώνας για τον άνθρωπο. Ούτε στην Καλλιθέα, ούτε πουθενά, τσακίστε του φασίστες», τονίζει η κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Μαϊου στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας.