Οι Άγγλοι αποθεώνουν την Τσέλσι των 10 παικτών κάνοντας λόγο για “απόδραση” και “ήρωες”, οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι σκληρό με τη Μπαρτσελόνα. Διαβάστε πως υποδέχτηκε ο ξένος Τύπος την επική πρόκριση των Λονδρέζων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εις βάρος της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ads
 
Τι και αν βρέθηκε να χάνει με 2-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και να παίζει με 10 παίκτες λόγω της ανόητης (και ταυτόχρονα αδικαιολόγητης) αποβολής του αρχηγού της Τζον Τέρι;

Η Τσέλσι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Ραμίρες στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ πρόκρισης.

Τι και αν ήταν αναγκασμένη να αμύνεται σχεδόν μαζικά για όλο το δεύτερο μέρος και να βλέπει τον Μέσι να στήνει την άσπρη βούλα στο 49′;

Ads

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο είχε και πάλι την απάντηση, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο πέναλτι του Αργεντίνου και την τελευταία αλλαγή της, Φερνάντο Τόρες, να κάνει το 2-2 στις καθυστερήσεις του αγώνα δίνοντας έτσι πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελικός απολογισμός; Οι “μπλε” θα έχουν την ευκαιρία στις 19 Μάη στο Μόναχο να διεκδικήσουν το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία τους στον δεύτερο τελικό τους (ηττήθηκαν το 2008 στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην “Allianz Arena” για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο “Γουέμπλεϊ”.

Πως είδαν όμως τα διεθνή ΜΜΕ το συγκλονιστικό αυτό ματς που είχε την ευκαιρία να ζήσει η ποδοσφαιρική υφήλιος για κάτι παραπάνω από 1,5 ώρα; Πάμε να δούμε…

Guardian: “Ο Τόρες αφήνει άναυδη τη Μπαρτσελόνα και κλείνει στην Τσέλσι μία θέση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΒΒC: “Η Τσέλσι αφήνει άφωνη τη Μπαρτσελόνα”.

Independent: “Απόδραση-θαύμα για την Τσέλσι των 10 παικτών που νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης”.

Daily Mail: “Οι γενναίοι μπλε σφράγισαν το δρόμο προς τον τελικό με το γκολ του Τόρες, αφού πρώτα ξεπέρασαν τη στιγμή τρέλας του Τέρι”.

Skysports: “Εκπληκτικοί μπλε. Η Τσέλσι των 10 παικτών απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νόου με συνολικό σκορ 3-2”.

Soccernet.com: “Θαύμα στο Καμπ Νόου. Η Τσέλσι επιβίωσε από την αποβολή του Τζον Τέρι για να πάρει ισοπαλία 2-2 από τη Μπαρτσελόνα και να κλείσει θέση για τον τελικό”.

As: “Αντίο Μπάρτσα. Μία υπεραμυντική Τσέλσι απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα και θα αγωνιστεί στον τελικό του Μονάχου”.

Marca: “Εφιάλτης στο Καμπ Νόου. Η πρωταθλήτρια είδε το αστέρι της, Μέσι, να αστοχεί σε πέναλτι στο 49′”.

Sport: “Αντίο Μπάρτσα σε άλλο ένα όνειρο. Τελείωσε το όνειρο του Μονάχου, ο Τόρες σκόραρε στο τελευταίο λεπτό σε μία αντεπίθεση”.

El Mundo Deportivo: “Ο Τόρες έκλεισε την πόρτα του Μονάχου στη Μπαρτσελόνα”.

Εl Mundo: “Θανάσιμο μαχαίρωμα στο Καμπ Νόου”.

Lavanguardia: “To ποδόσφαιρο είναι σκληρό με τη Μπαρτσελόνα”.

Equipe: “Το θαύμα της Τσέλσι”.

Corrieredellosport: “Eντυπωσιακό, η Μπάρτσα εκτός. Στον τελικό η Τσέλσι”.

Sportmediaset: “Η ηρωική Τσέλσι στον τελικό”.

Gazzetta dello Sport: “Η Μπαρτσελόνα προδώθηκε από τον Μέσι. Μία ηρωική Τσέλσι πάει στον τελικό”.

Tuttosport: “H Tσέλσι πετάει στον τελικό του Πρωταθλητριών, εκτός η Μπαρτσελόνα”.

Repubblica: “Tοίχος η Τσέλσι, αποκλείστηκε η Μπαρτσελόνα”.

Πρωτοσέλιδα του Ισπανικού Τύπου

image

Gazzetta dello Sport

image

Corriere dello Sport

 

image

Marca

 

image

As

 

Πηγή: sport 24