Κριτική στη χθεσινή υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων ασκεί ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 

Ads

Ο κ. Φερχόφστατ ρωτά «επί ποια βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων», τονίζοντας ότι θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.
 
Αναφέρεται επίσης στο τεράστιο πλεονέκτημα που θα δώσει αυτή η ενίσχυση στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα, ενώ προσθέτει ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών, στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ, τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών.